Geen award meer voor beste kinder- en familiemusical - Musical Reports

Geen award meer voor beste kinder- en familiemusical

Met de eerste uitreiking van de ANWB publieksprijs voor beste kinder- en familiemusical 2010 aan Woezel en Pip komt meteen een eind aan deze aparte musical award categorie. Het was de bedoeling om voor kinder- en familiemusicals een geheel eigen award show te produceren. Uiteindelijk bleken daar niet genoeg financiële middelen voor handen te zijn.

Eerder werd bekend dat de  jury van de John Kraaijkamp Musical Awards is opgeheven. Volgens uitgelekte plannen bepaalt de anonieme nominatiecommissie voortaan ook de winnaars. Deze keuze is volgens Patricia Kok, directeur van Stichting Musical Awards, niet ingegeven omdat de jury zo veel afwijkende keuzes zou hebben gemaakt. Dat was geenszins het geval.

De Stichting Musical Awards is op dit moment diverse buitenlandse modellen aan het vergelijken, met name de uitreiking van de Amerikaanse Tony Awards en de Londense Laurence Olivier Awards. Verwacht wordt dat de Stichting Musical Awards binnenkort met een geheel nieuw reglement komt.

Shortlist:


Geplaatst op: 18/10/2010
Geplaatst in: > Nieuws

Mogelijk ook interessant: