Jesus Christ Superstar Concertante in DeLaMar en Beatrix theater - Musical Reports

Jesus Christ Superstar Concertante in DeLaMar en Beatrix theater

jesus-christ-super-star-onbekendDe muziek van Jesus Christ Super Star zal dit jaar met Pasen in het DeLaMar theater en het Beatrix theater te horen zijn. Zowel Freek Bartels als René van Kooten zullen weer in de huid kruipen van Jezus. De concertante zal geproduceerd worden door Shows en Events. Shows en Events organiseerde eerder ook al twee edities van Jesus Christ Superstar in concert en waren verantwoordelijk voor Aïda in concert (ook in het DeLaMar).

Net als de vorige twee edities, is deze editie ook weer met Pasen. Op 1 april 2013 is het concert in het DeLaMar te zien met René van Kooten als Jezus en Casey Francisco als Maria Magdalena. Eén week eerder (25 maart) is het concert te zien in het Beatrix theater in Utrecht. Dan worden de rollen van Jezus en Maria respectievelijk vertolkt door Freek Bartels en Renee van Wegberg. De andere castleden (beide voorstellingen) zijn: Tommie Christiaan (Simon), Marcel Jonker (Pilatus en Herodes) en Martin van der Starre (Judas). De live band staat onder leiding van Bernd van den Bos.

Jesus Christ Superstar, 1 van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste 7 dagen uit het leven van Jezus Christus. Dit gebeurt grotendeels vanuit het oogpunt van Judas die Jezus uit pure jaloezie uiteindelijk zal verraden. Hij krijgt de hogepriesters op zijn hand omdat die bang zijn hun gezag te verliezen als het volk zich steeds meer achter Jezus schaart. Uiteindelijk leidt 1 en ander tot 1 van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze vroege geschiedenis; de kruisiging van Jezus Christus.

Bekijk onderstaand de beelden van de vorige editie:

[youtube]7Upy6812dM4[/youtube]

Shortlist:

Geplaatst op: 06/02/2013 Geplaatst in: > Nieuws
Mogelijk ook interessant: