Carry Tefsen terug op het podium met hoofdrol in Flashdance - Musical Reports

Carry Tefsen terug op het podium met hoofdrol in Flashdance

Albert Verlinde Entertainment heeft de 74-jarige actrice weten te strikken voor een hoofdrol in haar nieuwste productie, de musical Flashdance. In de rol van de oudere balletlerares Hannah zal Carry naast Jim Bakkum en Anouk Maas te zien zijn.

Albert Verlinde is trots dat Carry Tefsen ja tegen deze rol heeft gezegd. Twee jaar geleden besloot ze dat het genoeg was geweest. Ze was klaar met het theater. ‘Ik rijd nu vijftig jaar rond, ik ben de files zat,’ liet Carry destijds weten. ‘Ik wil gewoon op het terras zitten. Ik vind dat ik dat wel een beetje verdien en dat ik er aan toe ben.’ Toch is Carry komend seizoen te zien als de balletlerares Hannah. ‘Deze rol is me op het lijf geschreven,’ zegt Carry over haar comeback. ‘Al van jongs af aan is dansen een passie van mij en ik kan me nog steeds goed bewegen. Ik kijk er naar uit om straks met al die jonge en talentvolle mensen te gaan werken.’ Deze grootschalige musical gaat augustus 2013 op Broadway in première en kort daarna zal Nederland de première beleven.

Albert Verlinde is enthousiast dat Carry aan deze wervelende productie mee gaat werken. ‘Vanaf de allereerste dag, dat ik wist dat we Flashdance naar het theater zouden gaan brengen, had ik slechts één naam voor de rol van Hannah in mijn hoofd zitten,’ zegt hij. ‘Carry Tefsen. Er is geen één vrouw in Nederland die deze rol zo zou kunnen spelen als zij. En gelukkig zei ze ja. Met Jim Bakkum als Nick, Anouk Maas in de rol van Alex en Carry Tefsen als Hannah prijs ik me heel gelukkig met deze fantastische cast.’

De musical vertelt het verhaal van Alex Owens, gespeeld door Anouk Maas. Zij is een jonge vrouw die overdag als lasser in een staalfabriek werkt. Maar ’s nachts komt zij pas echt tot leven als danseres in een club. Ze heeft één grote droom: aangenomen worden op een prestigieuze balletschool, één van de beste dansopleidingen ter wereld. Alex wordt hierin gesteund door balletlerares Hannah. Wanneer ze denkt dat een romance met haar baas Nick, gespeeld door Jim Bakkum, het najagen van haar dromen in de weg staat, leert ze de ware kracht van de liefde kennen. Grote hits als Flashdance, What a feeling, Maniac, Gloria, Manhunt en I love Rock and Roll zullen uiteraard te horen zijn.

Dans staat centraal in dit theaterspektakel, waarin zinderende en dynamische choreografieën van onder andere de hoofdchoreograaf van So You Think You Can Dance Roy Julen en regisseur en choreograaf Martin Michel de basis vormen voor deze gloednieuwe dansmusicalsensatie.

Flashdance is de grootste reizende musical van komend theaterseizoen en is exclusief te zien in de 20 grootste regiotheaters van Nederland.

Shortlist:

Show: Flashdance 
Cast: Anouk Maas, Jim Bakkum, Carry Tefsen

Producent: Albert Verlinde Entertainment
Website: theaterhits.nl

Wie: Carry Tefsen
Bekend van: Zeg 'ns AAA, De Jantjes, 't Schaep

Geplaatst op: 21/03/2013
Geplaatst in: > Nieuws, Nederland

Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: