Keet! over haar rol als Ariël in ‘The Little Mermaid’ - Musical Reports

Keet! over haar rol als Ariël in ‘The Little Mermaid’

Op 20 maart beleefde Yvonne Coldewijer, ook bekend als Keet!, haar première als Ariël in The Little Mermaid. Musical Reports sprak na de première met een tevreden Yvonne.

Tijdens de eerste casting van The Little Mermaid was Yvonne al gevraagd voor de rol, maar heeft deze toen aan zich voorbij laten gaan. Door al haar andere projecten had  ze helaas geen tijd om fulltime de rol van Ariël te spelen. ‘Toen ze me later vroegen of ik de rol wilde delen zei ik meteen ja, ik ben er heel blij mee.’

De grootste uitdaging van The Little Mermaid ligt voor Yvonne niet in de rol zelf, maar in alles wat er achter het toneel gebeurt en wat het publiek niet meekrijgt. ‘We moeten soms heel snel wisselen van pruiken en kostuums, horen twee keer klik en moeten vervolgens weer over het podium vliegen.’

Om het personage van Ariël eigen te maken heeft ze geprobeerd het zo dicht mogelijk bij zichzelf te houden. ‘Ik denk dat je altijd je eigen kant op moet zoeken van het personage.’ De actrice voegt er lachend aan toe: ‘Ik heb gedacht: als ik zestien zou zijn en een zeemeermin, dan zou ik het zo doen.’ Yvonne vindt het moeilijk om over zichzelf te zeggen wat haar versie van Ariël onderscheidt van  die van Tessa Sunniva van Tol, die de rol al vanaf het begin speelt: ‘ Ik heb wel van mensen die zijn komen kijken gehoord dat ik een moderne, stoere Ariël ben, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Tessa dat niet is.’  Ze voegt eraan toe: ‘Als mensen dat willen weten, moeten ze zelf komen kijken.’

The Little Mermaid is nog tot en met juli te zien in het Beatrix Theater te Utrecht. Meer informatie over speeldata van Keet! op musicals.nl.

Klik op de foto om deze te vergroten.

Shortlist:

Show: The little mermaid 
Cast: Keet! (Yvonne Coldewijer), Tommie Christiaan, Marjolein Touw, Hugo Haenen, Roberto de Groot Producent: Stage Entertainment Website: www.musicals.nl/the-little-mermaid-home.asp Wie: Keet! (Yvonne Coldewijer) Bekend van: Wicked Website: http://www.8balltv.nl/keet/

Gebeurtenis: Alternate première Locatie: Beatrix Theater, Utrecht Datum: 20/03/2013 Geplaatst op: 23/03/2013 Geplaatst in: > Interviews Auteur: Lotte Elich
Mogelijk ook interessant: