Vlaamse hoofdrolspelers vieren eigen première ‘Shrek de musical’

Na een succesvolle run in het RAI-theater is het moeras van Shrek verhuist naar Antwerpen. De drie hoofdrollen zijn voor deze verhuizing vervangen door drie Vlaamse acteurs. William Spaaij staat gedurende de Vlaamse run zijn oger-oren af aan de komiek Chris Van den Durpel. Ann van den Broeck speelt Fiona en Sébastien De Smet sluit als heer Farquaad de rij van Vlaamse nieuwkomers.

Het kostuum van Shrek blijkt Chris Van den Durpel beter te passen. Dit komt omdat Van den Durpel zelf al iets meer de maten van Shrek heeft dan de Nederlandse vertolker (William Spaaij). Op Van den Durpel valt vocaal niets aan te merken en zijn samenspel met Ezel (Rogier Komproe) voelt vertrouwd aan. Ann Van den Broeck als Fiona lijkt een goede keuze. Van den Broeck heeft in Spamalot al bewezen over een dosis humor te beschikken. Vocaal blijkt de rol van Fiona toch nog een uitdaging te zijn voor de Vlaamse actrice. Af en toe klinkt het wat geforceerd. Tijdens het openingsnummer van de tweede acte mag Fiona lekker tappen. Van den Broeck doet een poging de tap-pasjes uit te voeren maar lijkt hier niet in te slagen. Het is charmant om haar een poging te zien doen, maar het mag geen tappen genoemd worden. Sébastien De Smet als Heer Farquaad is het hoogtepunt uit de voorstelling. De Smet weet de rol eigen te maken met nieuwe grappen en dit zijn dan ook de zeldzame momenten waarop er door de gehele zaal gelachen wordt.

Al eerder schreef Musical Reports over Shrek de musical: De musical wordt gepresenteerd als familiemusical. Met de scènes van heerser Farquaad en het sexy shownummer ‘Vroege vogel’ is geprobeerd de musical een volwassener tintje te geven, maar over het algemeen is Shrek de Musical vooral leuk voor kleine kinderen en overig publiek dat kan lachen om scheten en boeren.”

Om het report van de Nederlandse première te lezen: klik hier.

Klik op een foto om te vergroten.

Bekijk onderstaand scenebeelden uit de Vlaamse Shrek.

Shortlist:

Show: Shrek de musical 
Cast: Chris Van den Durpel, Ann Van den Broeck, Sébastien De Smet, Rogier Komproe

Producent: Music Hall
Website: www.shrek.be

Gebeurtenis: Première
Locatie: Stadsschouwburg Antwerpen
Datum: 24/03/2013

Geplaatst op: 26/03/2013
Geplaatst in: > Reports, Vlaanderen

Auteur: Jouke van Buuren
Mogelijk ook interessant: