Nieuwe Award voor uitzonderlijk talent vernoemd naar Pia Douwes - Musical Reports

Nieuwe Award voor uitzonderlijk talent vernoemd naar Pia Douwes

Naast de Amateur Musical Awards (AMA’s) die op 24 maart 2014 zullen worden uitgereikt in het DeLaMar Theater, zal musicalster Pia Douwes deze avond iemand belonen met de Pia Douwes Special Talent Award.

De winnaar van deze speciale Award zal worden gekozen uit de mannelijke en vrouwelijke spelers in amateurproducties die zijn aangemeld voor de AMA’s en over bewezen uitzonderlijk talent beschikken. Pia Douwes bepaalt zelf aan wie ze deze prijs tijdens het gala zal uitreiken.

Pia Douwes, die inmiddels al meer dan 25 jaar in het vak zit, gaf onlangs nog een solovoorstelling met als thema ‘Dromen’ in een uitverkocht DeLaMar. Hoewel ze als kind nooit droomde van een carrière als musicalster, ervaart ze huidige werk toch als een ‘dream come true’.

Ze is speelde in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Moskou, op Broadway New York, het West End in Londen en natuurlijk in thuisland Nederland. We mogen haar dan ook met recht Nederlands bekendste internationale musicalster noemen. Pia schitterde in talloze bekende producties zoals Les Misérables, Evita, Cats, Grease, Westside Story, Chicago, Sunset Boulevard, Elisabeth, 3 Musketiers, Rebecca en We Will Rock You.  Voor de AVRO was Pia coach en jurylid in Op Zoek naar Evita, Op Zoek naar Joseph, Op Zoek naar Mary Poppins en Op Zoek naar Zorro.

Ze voelt zich bevoorrecht haar passie met het publiek te kunnen delen. Daarnaast brengt ze haar passie ook over op nieuw talent; ze deelt haar ervaring en vakmanschap regelmatig in workshops, trainingen en door middel van persoonlijke coaching.

Met de Pia Douwes Special Talent Award hoopt ze de amateur met uitzonderlijk bewezen talent, het steuntje in de rug te geven om zich te blijven ontwikkelen.

De Amateur Musical Awards, maandag 24 maart 2014 in het DeLaMar Theater Amsterdam. Meer informatie: www.amateurmusicalawards.nl.

Shortlist:

Wat: Amateur Musical Awards 

Website: amateurmusicalawards.nl

Wie: Pia Douwes
Bekend van: Elisabeth, Rebecca, We Will Rock You, Chicago, Sunset Boulevard
Website: piadouwes.com

Geplaatst op: 26/06/2013
Geplaatst in: > Nieuws, Nederland

Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: