Annie M.G. Schmidt musical ‘Heerlijk duurt het langst’ terug in de theaters

De hitmusical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink keert in het seizoen 2014-2015 terug in de Nederlandse theaters. De hoofdrollen van het stuk worden deze keer gespeeld door Lone van Roosendaal, Chris Tates en Alfred van den Heuvel. De opvoering markeert de vijftigste verjaardag van het beroemde stuk, dat in 1965 in première ging in het Nieuwe De La Mar-theater.

Dat hebben producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf woensdag bekendgemaakt. Heerlijk duurt het langst vertelt over de relatiecrisis binnen een huwelijk. Het was de eerste van zeven musicals die Schmidt en Bannink samen maakten. De voorstelling bevat beroemde nummers als Op een mooie Pinksterdag, Zeur niet, Kom Kees en Het is over.

De voorstelling oogstte vijftien jaar geleden nog groot succes in een nieuwe versie met Jasperina de Jong, Jenny Arean, Paul de Leeuw en Alex Klaasen in de hoofdrollen. De première van de nieuwe versie van Heerlijk duurt het langst vindt plaats in januari 2015. Daarna is de voorstelling tot en met juni van dat jaar door heel Nederland te zien. Het komend seizoen brengt het producentenduo een reprise van de musical De Jantjes op de planken.

Shortlist:

Show: Heerlijk duurt het langst 
Cast: Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel.

Producent: De Graaf & Cornelissen Producties
Website: http://www.degraafencornelissen.nl/

Geplaatst op: 02/10/2013
Geplaatst in: > Nieuws, Nederland

Bron: NU.nl
Mogelijk ook interessant: