Joop van den Ende kondigt ‘Brigitte Bardot’ musical aan - Musical Reports

Joop van den Ende kondigt ‘Brigitte Bardot’ musical aan

Het scenario van de musical die Joop van den Ende produceert over Brigitte Bardot is af. Dat zei de musicalproducent zondag in de talkshow van Eva Jinek op Nederland 2. Hij liet vorig jaar doorschemeren een show te willen maken over het Franse sekssymbool.

“Het script is klaar. We zijn bezig met de muziekinpassingen”, liet Van den Ende weten. Wanneer de musical in première gaat kan hij nog niet zeggen. “Het kan nog een jaar, twee jaar duren.” De musical over Brigitte Bardot is geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins, die ook verantwoordelijk waren voor de Hazes-musical Hij Gelooft in Mij.

De 79-jarige Bardot, tegenwoordig vooral actief als dierenrechtenactivist, was immens populair vanaf de jaren vijftig. Als ondeugende “stoeipoes” en frivole pin-upgirl maakte ze zeer snel internationaal furore en vooral in Europa vormde ze een icoon van de jaren 50. Als sekssymbool was zij een Frans antwoord op de Amerikaanse Marilyn Monroe (MM). Haar naam werd vaak afgekort als BB, wat vanwege de alliteratie erg voor de hand lag, maar wat nog meer populair werd door een tophit van Dario Moreno (1961), waarin Bardot in het Frans en Portugees wordt bezongen

Shortlist:

Show: Brigitte Bardot 


Producent: Stage Entertainment
Website: http://www.musicals.nl/

Geplaatst op: 04/11/2013
Geplaatst in: > Nieuws, Nederland

Bron: NU.nl
Mogelijk ook interessant: