Jon van Eerd op zijn best in ‘Harrie en Twee Meesters’

Met het personage Harrie Vermeulen is Jon van Eerd inmiddels al vele jaren te zien in het theater. In zijn nieuwe klucht Harrie en Twee Meesters kruipt hij weer in de rol van de man die zich altijd in de problemen weet te werken. De slimste keuzes maakt hij niet, hilarisch is hij wel.

Harrie en Twee Meesters, geschreven door Jon van Eerd, speelt zich af in de Middeleeuwen, waar Harrie samen met Jacob (Arie Cupé) een herberg runt. Hij laat zich door de mooie Beatrijs (Anouk Kalter) verleiden om zich voor te doen als Koenraad, haar overleden broer. Koenraad zou namelijk gaan trouwen met Pipi (Cathalijne de Sonnaville) en Beatrijs hoopt met de hulp van Harrie nog een deel van de bruidsschat te kunnen bemachtigen. Harrie werkt zich echter met de minuut verder in de problemen en al snel speelt hij niet alleen Harrie de herbergier en Koenraad, maar ook HuuHuu, de zogenaamde zus van Beatrijs en Koenraad.

Het verhaal zit ijzersterk in elkaar. Het is een klucht zoals we die van Jon van Eerd kennen: er zit veel vaart in, er zijn verschillende plots en er zijn tig op- en afkomstmogelijkheden waar veelvoudig gebruik van wordt gemaakt.  Jon van Eerd excelleert in dit genre met zijn perfecte gevoel voor timing en zijn hilarische gezichtsuitdrukkingen.

Van Eerd hoeft de show echter niet in zijn eentje te dragen, hij heeft een groep getalenteerde acteurs om zich heen verzameld.  Aan de ene kant acteurs die hun sporen in het theater al ruimschoots verdiend hebben en aan de andere kant jonge, veelbelovende nieuwkomers. Arie Cupé en Lucie de Lange zijn hilarisch als Jacob Closet en Caat Claterszoon. Dat zij beiden al eerder met Van Eerd op het podium hebben gestaan is duidelijk: ze zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Harrie en Twee Meesters is precies wat je verwacht van een klucht van Jon van Eerd. Hij is uniek in dit genre, dat hij jaren geleden weer op de kaart heeft weten te zetten in Nederland en sindsdien in leven houdt.  Jon van Eerd is op zijn best in deze voorstelling en als zijn alter ego Harrie Vermeulen staat hij garant voor een hilarisch avondje uit.

Klik op een foto om te vergroten.

Shortlist:

Show: Harrie en Twee Meesters 
Cast: Jon van Eerd, Arie Cupé, Lucie de Lange, Margo Dames, Mark Sloof van Toor, Anouk Kalter, Cathalijne de Sonnaville, Guus Voogt

Producent: REP Theaterproducties

Gebeurtenis: Première
Locatie: Stadsschouwburg Amstelveen, Amstelveen
Datum: 11/11/2013

Geplaatst op: 14/11/2013
Geplaatst in: > Reports, Nederland

Auteur: Lotte Elich
Mogelijk ook interessant: