Willemijn Verkaik vertolkt ‘Defying Gravity’ bij Olivier Awards - Musical Reports

Willemijn Verkaik vertolkt ‘Defying Gravity’ bij Olivier Awards

Willemijn Verkaik, die de rol van Elphaba sinds november 2013 op West End speelt, maakte bij de Olivier awards furore met haar vertolking van ‘Defying Gravity’ uit de musical Wicked.

Bekijk het optreden in de onderstaande video.

Wicked is een spin-off van het bekende The Wizard of Oz. De musical, een van de meest succesvolle van de afgelopen tien jaar op West End én Broadway, vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee heksen: de mooie en populaire Glinda en de groen geboren en onbegrepen Elphaba. In de show ontwikkelt Glinda zich tot ‘Glinda The Good’, terwijl Elphaba gedoemd is ‘The Wicked Witch of the West’ te worden. De rol van Elphaba staat bekend als een van de meest uitdagende rollen op zang- en acteergebied van dit moment.

De Olivier Awards zijn de belangrijkste theaterprijzen voor West-End. De musicalThe Book of Mormon was de grote winnaar. De musical ontving prijzen voor o.a. beste musical, beste mannelijke hoofdrol en beste bijrol. Bekijk hier alle winnaars.

Shortlist:

Show: Wicked 
Wie: Willemijn Verkaik Bekend van: Wicked (NL, USA, UK, DE) & We Will Rock You (DE) Website: http://willemijnverkaik.nl

Geplaatst op: 14/04/2014 Geplaatst in: > Media, Video Auteur: Sebas van Buuren
Mogelijk ook interessant: