1000 scholieren bij eerste educatievoorstelling Soldaat van Oranje - Musical Reports

1000 scholieren bij eerste educatievoorstelling Soldaat van Oranje

Stichting Educatieve Theaterprojecten (SETp) ontving eergisteren 1000 leerlingen en 100 docenten uit het voortgezet onderwijs bij Soldaat van Oranje – De Musical. De stichting heeft dit jaar zes educatievoorstellingen gepland, in totaal worden er 6000 leerlingen ontvangen in de TheaterHangaar in Katwijk.

Het educatieproject voor de middelbare scholen bestaat uit een voorbereidende lesbrief, een bezoek aan de voorstelling en de tentoonstelling in de TheaterHangaar en een evaluatie. SETp vindt het belangrijk dat theatervoorstellingen met een historisch of maatschappelijk thema, zoals Soldaat van Oranje – De Musical, ook toegankelijk zijn voor scholen, zodat deze voorstellingen onderdeel kunnen zijn van het cultuur- of geschiedenisonderwijs. SETp koopt de voorstelling tegen kostprijs in. De scholen betalen een kleine bijdrage en het verschil wordt door de stichting aangevuld met behulp van fondsen en sponsors.

Shortlist:

Show: Soldaat van Oranje 
Cast: Matteo van der Grijn, Kevin Schoonderbeek, Anne Prakke, Loes Haverkort, Jacqueline Blom, Juul Vrijdag, Boy Ooteman Producent: New Productions Website: http://www.soldaatvanoranje.nl/

Geplaatst op: 18/04/2014 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: