Cast Musicals Gone Mad 2014 bekend - Musical Reports

Cast Musicals Gone Mad 2014 bekend

Musicalminnend Nederland is flink van slag. Volgens aloude theaterwetten zou het publiek in de huidige zware tijden vrolijke shows voorgeschoteld moeten krijgen maar in plaats daarvan bestaat het aanbod grotendeels uit zwaar dramatische shows over oorlog, ziekte en dood. Nog verwarrender is dat er best hier en daar vrolijke shows te vinden zijn, maar dat het publiek toch liever naar de shows over oorlog, ziekte en dood gaat. En die over paarden. In een oorlog. Het thema van de zesde editie van Musicals Gone Mad 2014 is dan ook niet voor niets ‘InDeWar’.

De castleden die mogen proberen om de gemiddelde vrolijkheid van het huidige musicalaanbod op te krikken zijn Rein Kolpa (Droomvlucht, The Sound of Music), Marleen van der Loo (Love Story, Aspects of Love), Carolina Mout (Crazy Shopping, Beauty and The Beast), Cinthia de Neef (All Shook Up – Love Me Tender, Xmas Gone Mad), Maarten Smeele (Jersey Boys, Titanic), Tessa Sunniva van Tol (The Little Mermaid, The Sound of Music) en Jorge Verkroost (De Tovenaar van Oz, Ciske de Rat).

Om het nog wat verwarrender te maken, zijn er eenmalig twee ‘vreemde’ creatives bij de voorstelling betrokken: Daniël Cohen (Maria!, Ja Dit Is Revue) tekent voor de regie en Alessandro Pierotti (Hans Klok: The New Houdini, AVRO Junior Dance) verzorgt de choreografie. Het creatieve team bestaat verder als vanouds uit Petra C. van der Eerden (liedteksten, script, kostuums), Marinus de Graaf (script, vormgeving) en Michiel Münninghoff (muzikale leiding). Geluid en licht worden respectievelijk verzorgd door Jan van Dijk en Jan Kortbeek.

Om de verwarring compleet te maken is Musicals Gone Mad, in verband met de verbouwing van het Oude Luxor Theater, dit jaar te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De voorstellingen zijn op zondag 22 juni (19.00 uur) en maandag 23 juni (20.00 uur).

Shortlist:

Show: Musicals Gone Mad 
Cast: Rein Kolpa, Marleen van der Loo, Carolina Mout, Cinthia de Neef, Maarten Smeele, Tessa Sunniva van Tokl, Jorge Verkroost Producent: M Theaterproducties Website: www.musicalsgonemad.nl

Geplaatst op: 29/04/2014 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: