Music Hall brengt The Wizard of Oz naar België - Musical Reports

Music Hall brengt The Wizard of Oz naar België

Komend seizoen, tijdens de Paasvakantie 2015, is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen een volledig Vlaamse cast te zien in een gloednieuwe productie van The Wizard of Oz.

De tijdloze musicalklassieker, gebaseerd op de verfilming uit 1939 met Judy Garland, werd in 2011 onder handen genomen door het legendarische musicalduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, die er ook enkele nieuwe nummers voor schreven. Music Hall tekent voor de première van deze nieuwe versie voor het Europese vasteland, en produceert deze musical ook in Frankrijk, waar de show op tournee zal gaan.

De regie van de Vlaamse en Franse versie is in handen van Jeremy Sams, de gereputeerde regisseur van de originele West End-productie. En Madeline Paul, associate director. De legendarische Arlene Phillips verzorgt de choreografie. Stany Crets zorgt voor de Nederlandse vertaling. In de herwerkte musical zijn alle bekende personages gebleven, net als de onvergetelijke, iconische momenten. Maar wie dacht dat hij The Wizard of Oz door en door kende, krijgt dankzij deze nieuwe versie ook enkele verrassingen voorgeschoteld.

Shortlist:

Show: The Wizard of Oz (2015) 
Producent: Music Hall Website: http://www.musichall.be/

Geplaatst op: 18/09/2014 Geplaatst in: > Nieuws, Vlaanderen Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: