Eerste beelden Billy Elliot Nederland - Musical Reports

Eerste beelden Billy Elliot Nederland

Terwijl de cast vanavond de laatste try-out speelt en zich opmaakt voor de première van Billy Elliot (2014) de musical, kunnen wij genieten van de eerste beelden uit de voorstelling.

De Nederlandse productie van Billy Elliot zal op 30 november 2014 zijn première beleven. Tijdens de première zal de rol van Billy gespeeld worden door de 13 jaar oude Carlos Puts. Naast hem zijn er rollen weggelegd voor Pia Douwes, Carry Tefsen, Bas Heerkens, Reinier Demeijer en Bas Grevelink.

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000. In 2005 ging de musical Billy Elliot in Londen in première en speelt nog steeds voor volle zalen op West End. De musical Billy Elliotvertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert.

Shortlist:

Show: Billy Elliot 
Cast: Pia Douwes, Carry Tefsen, Sylvia Alberts, Bas Heerkens, Reinier Demeijer, Bas Grevelink, Frédérique Sluyterman van Loo, Dennis Willekens, Loes Worm Producent: Stage Entertainment Website: http://www.billyelliot.nl

Geplaatst op: 29/11/2014 Geplaatst in: Video Auteur: Sebas van Buuren
Mogelijk ook interessant: