Cast ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ bekend gemaakt‏ - Musical Reports

Cast ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ bekend gemaakt‏

Music Hall brengt in vanaf mei 2015 ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ naar Belgïe. Deze week werd op het Lijssenthoek Military Cemetery de cast voorgesteld. ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is geen musical maar een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater.

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek sneuvelden, ligt één vrouw begraven: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats, het Brits militair kerkhof Lijssenthoek in Poperinge, vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling. Rusteloze zielen hebben het op zich genomen om voor eeuwig de rust van de doden te beschermen. Maar die rust wordt grondig verstoord als een musicalproductie op Lijssenthoek neerstrijkt. Te midden van de chaos bloeit tussen Nellie en de jonge schrijver Pieter, die als enige de gesneuvelde verpleegster kan zien, een fragiele liefde op. Maar hun ontmoeting doet een nieuwe strijd losbarsten op het ooit zo serene Lijssenthoek.

‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is geen musical, maar een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring. De cast zal bestaan uit Steph Goossens, Steve Aernouts, Joke De Bruyn, Tristan Versteven, Pascal Maetens, Maarten Goffin, Lander Depoortere en Laurens Aneca. Indra Siera verzorgt de regie en het script is van Willem Wallyn & Maliboe. De muziek is geschreven door Matt Dunkley en het decor en de kostuums zijn van Joris Van Veldhoven.

 

Shortlist:

Show: Flanders Fields, eindbestemming Poperinge 
Cast: Steph Goossens, Steve Aernouts, Joke De Bruyn, Tristan Versteven, Pascal Maetens, Maarten Goffin, Lander Depoortere en Laurens Aneca Producent: Music Hall Website: http://poperinge1418.be/

Geplaatst op: 06/03/2015 Geplaatst in: > Nieuws, Vlaanderen Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: