Grease: Ferry doet niet onder voor Tim - Musical Reports

Grease: Ferry doet niet onder voor Tim

Ook musicalacteurs willen met kerst graag een keertje vrij. Mede daarom zijn alternates net zo belangrijk als de hoofdrolspelers zelf. Wij zaten op 23 december in de zaal voor de alternate Danny Zuko: Ferry Doedens.

Duidelijk is te merken dat Doedens zich op zijn plek voelt in deze rol. Waar Doedens het in zijn eerste duet met tegenspeelster Vajèn van den Bosch laat afweten, maakt hij zijn dans- en acteerkunsten zeker waar: het punt waar Tim Douwsma volgens onze eerdere recensie over struikelde.

Musical Reports schreef eerder over Grease:

“Tim Douwsma beleeft in deze nieuwe versie van Grease zijn musicaldebuut. Vocaal blijft hij overeind, maar in een musical waar dans zo’n belangrijke rol speelt, valt hij buiten de boot. Douwsma blijft duidelijk achter bij zijn mede T-Birds, die stuk voor stuk de sterren van de hemel dansen. Het is dan ook totaal ongeloofwaardig wanneer juist hij een danswedstrijd weet te winnen. Meer op zijn plaats is hij in de rol van de klungelige Danny, die indruk probeert te maken op Sandy.”

De perfecte Danny Zuko zou een combinatie van deze twee heren zijn: de zang van Douwsma met het spel en de dans van Doedens. Al met al is Doedens zeker een waardige alternate en doet zeker niet onder voor Douwsma.

Bij de aankondiging van de show werd al duidelijk dat er ruimte geboden zou worden aan nieuw musicaltalent. Dit blijkt nu uit de jonge cast. Zij bewijzen dat zij deze rollen zeker aankunnen. Met name Annefleur van den Berg en Jip Bartels vallen op. Van den Berg weet een jonge, naïeve, sexy en zeer overtuigende Rizzo neer te zetten. Het contrast met de rol van Bartels is grandioos. Bartels weet het publiek met ieder woord te laten lachen. Je kunt niet om hem heen als de aandoenlijke, ietwat zielige Eugene.

Vanwege het feit dat het bijna kerst is, werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om na de show een speciale kerst toegift te geven. Door de hele cast werd het nummer ‘All I want for christmas is you’ ten gehore gebracht. Dit alles werd lekker spontaan aan elkaar gebabbeld door Doedens, die een goede show achter de rug heeft.

Klik op een foto om te vergroten.

Shortlist:

Show: Grease (2015) 
Cast: Ferry Doedens, Vajèn van den Bosch, Mylene d'Anjou, Annefleur van den Berg, Renee de Gruijl, Eva ten Hoor, Joke van Robbroeck, Sanne Schlette, Tommie Christiaan, Thijs Snoek, Martijn Vogel, Joey Ferre, Jip Bartels, Fenna Ramos, Daisy Duin, Jolijn Henneman, Ilse Hamminga, Marie Körbl, Yoran de Bont, Gijs Stallinga, Luuk Melisse, Flen Huisman, Yannick Plugers, Sarah Cremers Producent: Stage Entertainment Nederland Website: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/grease/

Gebeurtenis: Reguliere voorstelling Locatie: Orpheus, Apeldoorn Datum: 23/12/2015 Geplaatst op: 25/12/2015 Geplaatst in: > Reports, Nederland Auteur: Marije Putter
Mogelijk ook interessant: