Reorganisatie Stage Entertainment, 250 banen op de tocht - Musical Reports

Reorganisatie Stage Entertainment, 250 banen op de tocht

In het NOS Radio 1 journaal bevestigde Joop van den Ende, oprichter en mede-eigenaar van Stage Entertainment, dat er bij Stage Entertainment wereldwijd 200 tot 250 van de 3500 banen zullen verdwijnen. Stage Entertainment leed vorig boekjaar wereldwijd een verlies van 19,1 miljoen euro.

De telegraaf schreef vandaag dat Stage Entertainment aan de vooravond staat van een grote reorganisatie. De nieuwe eigenaar van het bedrijf, investeringsmaatschappij CVC capital partners, zou kritisch zijn over het zelf produceren van nieuwe musicals en het zelf uitbaten van theaters (zoals het Circustheater in Scheveningen). “We proberen het bedrijf efficiënter en beter georganiseerd te krijgen” zegt Joop van den Ende in het NOS Radio 1 journaal. In de Telegraaf zegt hij “Het bedrijf is goed uit de crisis gekomen, maar er zijn momenten dat je moet durven ingrijpen. Ik sta achter de stappen die worden gezet.” Van den Ende geeft echter aan dat eigen theaters verkopen niet aan de orde is.

Eerder schreef Musical Reports al dat Stage Entertainment bekijkt hoe ze  actief willen blijven in Londen na verschillende West End flops. De toekomst is onzeker na dure tegenslagen met West End producties als Made in Dagenham en I Can’t Sing!. Beide miljoenen producties van Stage Entertainment die vroegtijdig moesten sluiten. Ook de Britse tour productie van Anything Goes moest eerder dan gepland stoppen.

Stage bevestigt dat CVC Capital Partners alle activiteiten tegen het licht houdt, zo staat vanmorgen te lezen in de telegraaf. De woordvoerster van het bedrijf kon echter niet bevestigen dat mogelijk honderden banen geschrapt zullen worden. Tevens is het nog onduidelijk of er ook banen zullen verdwijnen bij de Nederlandse tak van het bedrijf.

De Nederlandse tak van het bedrijf, Stage Entertainment Nederland, domineert het Nederlandse musicallandschap. Musicals als The Bodyguard, Grease en Disney’s Beauty and the Beast worden dit seizoen door dit bedrijf geproduceerd. Voor komend seizoen staat Disney’s The Lion King op de planning.

Shortlist:
Geplaatst op: 12/01/2016 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Auteur: Sebas van Buuren Bron: NOS.nl
Mogelijk ook interessant: