Petticoat vanaf dit najaar op televisie - Musical Reports

Petticoat vanaf dit najaar op televisie

Van de musical Petticoat, die in 2010 en 2011 in de Nederlandse theaters te zien was, wordt door de KRO-NCRV een tv-serie gemaakt. Vanaf dit najaar zal Petticoat op NPO1 te zien zijn. Rollen zijn onder andere weggelegd voor Abbey Hoes en Hajo Bruins.

Al in 2013 gaf Joop van den Ende aan dat Petticoat heel goed verfilmd zou kunnen worden. Een film is het niet geworden, maar wel een tv-serie geschreven door Paula van Oest en Inge Hardeman. Net als de musical zal de serie muziek bevatten, geschreven door Henny Vrienten. Waar Chantal Janzen te zien was in de musical, zal nu Abbey Hoes de rol van Pattie op zich nemen. Daarnaast is Hajo Bruins opnieuw te zien als vader Jagersma. Ook zullen namen als Anneke Blok, Freek Bartels, Marlijn Weerdenburg, Alex Hendrickx en Martijn Fischer, hun opwachting maken in de serie.

Jaren ’50: Pattie Jagersma (Abbey Hoes) woont met haar vader (Hajo Bruins) op het platteland van Groningen, waar zij droomt van een zangcarrière. Om haar droom te verwezenlijken reist zij af naar Amsterdam, waar zij bevriend raakt met Rogier (Jason de Ridder). Vervolgens raakt zij hopeloos verliefd op zijn broer: Willem (Kay Greidanus). Helaas komt Pattie erachter dat het showbizzleven niet enkel rozengeur en maneschijn is.

Shortlist:

Wat: Petticoat  Cast: Abbey Hoes, Hajo Bruins, Anneke Blok, Freek Bartels, Marlijn Weerdenburg, Alex Hendrickx, Martijn Fischer, Jason de Ridder

Geplaatst op: 06/04/2016 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Website Producent
Mogelijk ook interessant: