ANNE stopt nu definitief - Musical Reports

ANNE stopt nu definitief

Op zondag 31 juli 2016 zal de theatervoorstelling ANNE voor de laatste keer worden gespeeld in Theater Amsterdam. ANNE is gebaseerd op alle versies van de dagboeken van Anne Frank en is sinds de première twee en een half jaar geleden bijna 500 keer opgevoerd in Theater Amsterdam.

Eind 2015 werd al aangekondigd dat ANNE zou stoppen in januari 2016. Echter werd toen alsnog de mogelijkheid gevonden om ANNE door te spelen op zondagen. Helaas is dit na juli niet meer mogelijk.

Theater Amsterdam en al haar medewerkers zijn bijzonder trots op het feit dat het belangrijke verhaal van Anne Frank zo lang verteld mocht worden in het theater. De voorstelling heeft diverse generaties mogen verwelkomen, wat heeft bijgedragen aan het algemene besef in Nederland dat het verhaal van Anne en de symboliek van vrijheid nooit vergeten mag worden.

Producent Robin de Levita: “Het is gelukt om zonder subsidie en sponsoren ANNE tot het langstlopende toneelstuk in Nederland te maken. Het is natuurlijk jammer dat we moeten stoppen; we hechten aan de educatieve waarde van de voorstelling voor met name jongeren een groot belang.”

De voorstelling ANNE werd geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel vanuit de wens om het verhaal van Anne Frank op een vernieuwende wijze door te vertellen aan nieuwe generaties, wereldwijd.

Shortlist:

Show: Anne (2014) 
Cast: Sjoukje Hoogma, Paul R. Kooij, Barbara Pouwels, Chava voor in 't Holt Producent: New Productions Website: http://www.theateramsterdam.nl/

Geplaatst op: 28/06/2016 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: