Musicals in Concert geeft door - Musical Reports

Musicals in Concert geeft door

Musicalster Simone Kleinsma: ‘’Personages uit musicals en toneelstukken komen altijd terug. Je bent heel gauw opgelost in de geschiedenis.” Met Musicals in Concert – Live on Tour wil Stage Entertainment nummers overdragen aan een nieuwe generatie. 

Kleinsma – die afgelopen Musical Awards de oeuvreprijs in ontvangst nam – kijkt met weemoed terug naar haar eigen tijd. “Het is ook waar dat je dingen door moet geven.” Ze vindt het mooi dat ze als oude rot wat bij kan leren aan nieuwe musicalsterren, zoals Vajèn van den Bosch. “Zij kan nog ontvangen. Er is nog niks weg te geven”, grapt ze.

‘Van mijn kruin tot aan mijn hol, ben ik dol op musical’, zingen de musicalsterren als openingsnummer. Van den Bosch vindt het dan ook heel bijzonder dat ze met Musicals in Concert tussen deze grote namen – ‘Hallo, ik ben Vajèn en echt uw allergrootste fan!’ – op het podium mag staan. “Ik sta daar in de coulissen te wachten om even een mini-stukje uit Sweet Charity te doen.  Iets wat Simone gedaan heeft!’’

Voor elke generatie
In de show worden musicalnummers aan elkaar doorgegeven. Zo zingt Tony Neef het hilarische ‘Nu nog zestig, dadelijk zeventig’, als verwijzing naar ‘Zestien, zeventien’ uit The Sound of Music, waar Van den Bosch in speelde. Ook het publiek krijgt liedjes doorgegeven, die voor elke generatie zijn. ‘’Wie is er niet groot geworden met Disney’’, vraagt Carolina Dijkhuizen aan het publiek, waarna vele nummers uit de bekende tekenfilms voorbij komen. Zelf zingt Dijkhuizen met de backing vocals van de live band – onder leiding van Bernd van den Bos – een medley van verschillende Disney-nummers. De hoogtepunten zijn toch wel ‘Mensenkind’ uit Tarzan, die door Jim Bakkum, Stanley Burleson en Tony Neef ten gehore wordt gebracht en ‘Voel je hoe de liefde groeit’ uit The Lion King, gezongen door alle musicalsterren én backing vocals.

Terug in hun rol
De musicalsterren kruipen ook nog één keer terug in een rol uit eigen repertoire. Zo vertolkt Simone ‘De Winnaar’. “Dat is écht iets van mij geworden, want dat heb ik twee jaar in Mamma Mia! gedaan.” Met het nummer ‘Ik ben er niet’ uit Droomvlucht uit Vajèn haar frustratie, omdat ze steeds voor kinderrollen wordt gecast. Hierna volgt een scène als sexy Annie. “Dat gedeelte vind ik erg leuk. Even iets heel anders, als een soort grappig stukje.”

Highlights en flarden
Volgens Van den Bosch is de show extra leuk, omdat alles weer langs komt. Burleson danst als Mr. Bojangles, terwijl Kleinsma het gelijknamige nummer uit de musical Fosse zingt én fluit. Tony Neef – ‘gefeliciteerd, jullie hebben met deze show je eerste Tony binnengesleept’ – kruipt met ‘Het Dorp’ weer in de huid van Sonneveld. ‘’De show bevat highlights en flarden van nummers’’, laat Kleinsma weten. De zang is adembenemend goed, de dans energiek. “Als je heel erg van musical houdt, krijg je zeker waar voor je geld.”

Klik op een foto om te vergroten.

Shortlist:

Show: Musicals in Concert - Live on Tour 
Cast: Simone Kleinsma, Vajèn van den Bosch, Jim Bakkum, Tony Neef, Carlina Dijkhuizen, Stanley Burleson Producent: Stage Entertainment Nederland Website: http://www.stage-entertainment.nl/shows/concert/musicals-in-concert-live-on-tour/

Gebeurtenis: Première Locatie: Chassé, Breda Datum: 01/02/2017 Geplaatst op: 04/02/2017 Geplaatst in: > Reports, Nederland Auteur: Niek de Bruijn
Mogelijk ook interessant: