Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar - Musical Reports

Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar

De Passie, een muzikale ontmoeting tussen de ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach en de musical ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, is dit jaar weer te zien in theater Flint op 13, 14 en 15 april te Amesfoort.. Abke Bruins speelt Maria Magdalena en Ruud van Overdijk neemt de rol van Jezus op zich.

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Aan de hand van negen bekende solisten, een vierentwintigkoppig orkest, een koor en een verteller wordt het publiek meegenomen langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst.

De Passie belooft ook dit jaar weer een fantastisch theaterconcert te worden, uitgevoerd door bekende solisten. Zo zal onder anderen Bram de Win (bekend van ‘Flikken Maastricht’ en ‘Bellicher’) de rol van verteller op zich nemen, Abke Bruins (John Kraaykamp Award  winnares voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor haar rol in ‘Je Anne’) speelt Maria Magdalena en Ruud van Overdijk (gespeeld in de bekende musicals ‘We Will Rock You’, ‘Zorro’ en ‘Jesus Christ Superstar’) zal de rol van Jezus vertolken.

Kaarten voor De Passie zijn op www.flint.nl/depassie te bestellen.

Shortlist:

Show: De Passie (2017) 
Cast: Ruud van Overdijk, Abke Bruins Producent: De Flint Website: www.flint.nl/depassie

Geplaatst op: 18/03/2017 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: