Harry Potter toneelstuk wint recordaantal Oliver Awards - Musical Reports

Harry Potter toneelstuk wint recordaantal Oliver Awards

Harry Potter and the Cursed Child was gisteren de grote winnaar bij de uitreiking van de Olivier Awards, de Britse theaterprijzen. Het toneelstuk won maar liefst 9 keer, waaronder beste nieuwe toneelstuk en beste regie. Een totaal van 9 awards voor een voorstelling is een een record; nog nooit won een productie zo veel prijzen. 

Naast prijzen voor toneelvoorstellingen waren er ook prijzen voor de West-End musicals. Zo won de musical Groundhog Day de award voor beste nieuwe musical en mannelijke hoofdrolspeler (Andy Karl). Amber Riley won de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in Dreamgirls. Daarnaast waren er nog prijzen voor School of Rock, Show Boat en Jesus Christ Superstar. 

Shortlist:

Auteur: Jouke van Buuren

Geplaatst op: 10/04/2017 Geplaatst in: > Nieuws, West End