Sweeney Todd komt terug naar de Nederlandse theaters - Musical Reports

Sweeney Todd komt terug naar de Nederlandse theaters

De musical Sweeney Todd gaat van 6 september t/m 11 november 2017 op tournee langs de Nederlandse theaters. Na een serie uitverkochte voorstellingen in Het Zonnehuis in Amsterdam afgelopen zomer kon een verlenging niet uitblijven. René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. De overige acteurs worden later bekend gemaakt. De cast van twaalf acteurs wordt begeleid door een live band.

In Stephen Sondheims Sweeney Todd gaan horror en humor hand in hand. Het verhaal vertelt over de onterecht veroordeelde barbier (René van Kooten) op zoek naar wraak en zijn buurvrouw Mevrouw Lovett (Vera Mann), de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Bekroond met 8 Tony Awards – inclusief Beste Musical – is dit  Sondheim op z’n allerbest.

Sweeney Todd werd bij het grote publiek bekend door de gelijknamige film met Johnny Depp. De Nederlandse vertaling en regie is van Koen van Dijk, Marco Braam is muzikaal leider. Zowel Vera Mann als Marjolein Teepen mochten een prestigieuze Musical Award in ontvangst nemen.

Shortlist:

Show: Sweeney Todd (2016) 
Cast: René van Kooten, Vera Mann, Marjolein Teepen Producent: Opus One Website: http://www.sweeneytoddmusical.nl/

Geplaatst op: 21/04/2017 Geplaatst in: > Nieuws, Nederland Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: