Alan Menken werkt aan een musicalbewerking van Hercules - Musical Reports

Alan Menken werkt aan een musicalbewerking van Hercules

Alan Menken, de Tony-winnende componist van Newsies en Aladdin, werkt aan een musical versie van de Disney animatiefilm Hercules. Menken bracht het nieuws eerder deze week in een interview met Orange County Register.

‘Hercules zal de mensen gaan verrassen,’ zei Menken over de musical bewerking. “Eigenlijk werk ik dus aan een musical bewerking van Hercules.” Een vertegenwoordiger van Disney Theatrical Productions heeft echter de volgende uitspraak gemaakt: “Hercules is een van de vele geweldige Menken-scores, maar er is op dit moment zijn er nog geen plannen voor een musicalbewerking.”

Menken en tekstschrijver David Zippel werden eerder bekroond met Oscar voor ‘Go the Distance’, gezongen door Tony-winnaar Roger Bart. De film werd geschreven door Ron Clements en John Musker en een rits aan bekende artiesten zoals Susan Egan, Lillias White, Roz Ryan en Tony winnaar LaChanze leende hun stem aan de film.

Hercules, zoon van de Griekse god Zeus, wordt door de slechte Hades in een halfgod veranderd. Hercules wordt op aarde opgevoed en houdt zijn goddelijke kracht. Als hij achter zijn afkomst komt, krijgt hij van Zeus te horen dat hij eerst een echte held moet worden, om naar de berg Olympus te kunnen terugkeren.

Shortlist:

Bron: Broadway.com

Geplaatst op: 16/07/2017 Geplaatst in: > Nieuws, > Nieuwsflits
Mogelijk ook interessant: