Cast Mozart de musical presenteert zich - Musical Reports

Cast Mozart de musical presenteert zich

Na twee weken onafgebroken en intens te hebben gerepeteerd in Wenen, mocht de cast van ‘Mozart! – de Musical’ op 16 november in het Paleis op de Meir te Antwerpen, alvast een tipje van de sluier van deze imposante spektakelmusical oplichten. Ook de componist Sylvester Levay, die naast ‘Mozart!’ ook de succesproducties ‘Elisabeth’ en ‘Marie Antoinette’ creëerde, was erbij.

Nadat Ruben de aanwezigen een eerste keer wist te imponeren met zijn verbluffende versie van het nummer ‘Ik ben muziek’, trok het gezelschap naar de majestueuze Spiegelzaal, waar de rest van de cast – in prachtige kostuums – nog een indrukwekkend voorsmaakje gaf van wat het publiek vanaf 10 december mag verwachten in Stadsschouwburg Antwerpen. 

Mozart! is oorspronkelijk een Duitstalige musical met teksten van Michael Kunze en muziek van Sylvester Levay. Mozart zal voor het eerst in het Nederlands worden opgevoerd. Kunze en Levay zijn tevens de makers van de musicals Rebecca en Elisabeth. Mozart de musical is gebaseerd op het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. De muzikale stijlen rock, pop en klassieke muziek komen samen in deze voorstelling. De musical was in 2015 nog te zien in Wenen met de Nederlander Oedo Kuipers in de titelrol. 

In de Vlaamse productie is de hoofdrol van Mozart toebedeeld aan Ruben van Keer. Andere rollen zijn er onder andere voor Paul Vaes, Ana Milva Gomes en Piek van der Kaaden.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Shortlist:

Auteur: Sebas van Buuren Bron: Persbericht

Geplaatst op: 25/11/2017 Geplaatst in: > Nieuwsflits, Vlaanderen
Mogelijk ook interessant: