Musical Op Hoop van Zegen keert terug - Musical Reports

Musical Op Hoop van Zegen keert terug

Komend theaterseizoen keert de musical Op Hoop van Zegen, na een afwezigheid van bijna tien jaar, terug in de Nederlandse theaters. In dit onverwoestbaar Hollands drama zullen Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf de hoofdrollen spelen.

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment is enthousiast deze musical opnieuw in de theaters te brengen. ‘In een nieuwe bewerking met vaart, gedeeltelijk nieuwe muziek en indringende spelscenes zal de musical Op Hoop van Zegen het publiek in het land weer weten te raken. Het is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.’

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de diverse Nederlandse en internationale toneelgezelschappen. 

Bill van Dijk is te zien als Reder Ros, Mariska van Kolck als Kniertje, Joke de Kruijf als Bos’ echtgenote Mathilde en Rolf Koster als Kaps. Andere rollen zijn voor Gijs Stallinga, Linda Verstraten, Robin Smits, Bernice Havenaar en Melissa Groeneveld.

Het script is van Allard Blom, Paul van Ewijk voert de regie en Tom Bakker componeerde de muziek. Op Hoop van zegen zal van half januari tot juni 2019 in de theaters te zien zijn. De landelijke première is op 28 januari 2019 in het Zaantheater.

Shortlist:

Show: Op Hoop van Zegen (2018) 
Cast: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Gijs Stallinga, Linda Verstraten, Robin Smits, Bernice Havenaar, Melissa Groeneveld Producent: DommelGraaf & Cornelissen Entertainment Website: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/musical-op-hoop-van-zegen

Geplaatst op: 28/03/2018 Geplaatst in: > Nieuws Bron: Persbericht
Mogelijk ook interessant: