De tour productie van The Color Purple overtuigt opnieuw - Musical Reports

De tour productie van The Color Purple overtuigt opnieuw

In The Color Purple wordt het levensverhaal van Celie verteld. De 14-jarige Celie (Naomi van der Linden) wordt misbruikt door haar vader. Wanneer dit tot twee zwangerschappen leidt, wordt ze door haar vader gedwongen om haar kinderen af te staan. Als haar 12-jarige zusje Nettie (Donielle David) ten huwelijk wordt gevraagd door Mister Albert (Perry Dossett), biedt hun vader Celie aan als huwelijkskandidaat. Om Netties droom om lerares te worden te redden, gaat Celie hier in mee. Onder invloed van zijn vader lijkt samenwonen met Mister in eerste instantie geen vooruitgang in Celies situatie te zijn. Maar wanneer de mooie zangeres Shug Avery (Aisa Winter) en tevens de geliefde van Mister, terugkeert in hun gemeenschap gaat er op meerdere vlakken een wereld voor Celie open. 

The Color Purple van Opus One was eerder al te zien in de NDSM-loods in Amsterdam. (Lees hier tevens onze recensie van de voorstelling in de NDSM-loods) In deze tourversie zijn weinig veranderingen doorgevoerd, maar wel worden een aantal rollen nu door andere spelers vervuld. De rol van Mister wordt tijdens de tour afwisselend door Edwin Jonkers en Perry Dossett gespeeld. Tijdens deze première werd de rol van Mister vervuld door Perry Dossett.

Zelden was een sober decor zo multifunctioneel en bovendien verrassend. De cast geniet zichtbaar en het publiek geniet van hun zang- en spel. De muziek is afwisselend, functioneel en ligt prettig in het gehoor. Wie een kritische noot wil horen kan ik inlichten over de kleine imperfecties in de vocale van een nog kleiner aantal solo zinnen van ensembleleden. Maar omdat de samenzang overal magnifiek is en deze kleine schoonheidsfoutjes altijd binnen een emotie passen, staan ze nergens in de weg van het overbrengen van dit verhaal en zullen ze bovendien weinigen opvallen.

Het verhaal van The Color Purple, gebaseerd op het gelijknamige boek (dat ook verfilmd werd met o.a. Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen), is boven alles de hoofdrolspeler in deze musical. De ontwikkeling van de karakters en belangrijke thema’s van dit verhaal maken het tot een kunstwerk dat nooit te vaak kan worden doorgegeven. 

The Color Purple is nog te zien tot en met 13 januari 2019 in verschillende theaters in Nederland.

Klik op een foto om te vergroten. 

Shortlist:

Show: The Color Purple (2018) 
Cast: Naomi van der Linden, Caitlin Baank, Carlos de Vries, Edwin Jonker, Jeannine La Rose, Jennifer Norden, Jerrel Houtsnee, Malaika Elvers, Donielle David, Aisa Winter, Mike Libanon, Perry Dossett, Giovanni van Gom, Valerie Jane Producent: Opus One Website: https://colorpurplemusical.nl

Gebeurtenis: Première Locatie: Nieuwe Luxor, Rotterdam Datum: 01/11/2018 Geplaatst op: 06/11/2018 Geplaatst in: > Reports, Nederland Auteur: Renate van Dijk
Mogelijk ook interessant: