West side story wegens succes verlengd

De originele internationale tourproductie van de wereldklassieker West Side Story komt naar Nederland. De jubileumtour ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van deze bijzondere productie trekt de hele wereld over en is, in de originele Engelse versie, van 16 december 2009 t/m 10 januari 2010 te zien in het FORTIS Circustheater in Scheveningen.

Dit is tien dagen langer dan dat deze productie oorspronkelijk in Scheveningen te zien zou zijn. Eerder werd aangekondigd dat deze productie op 31 December zijn laatste voorstelling in Scheveningen zou spelen; om vervolgens de tour te vervolgen. Volgens de producent kunnen we spreken van een succesverlenging. Dit is niet geheel onbegrijpelijk als je alleen al naar de kritieken van de Nederlandse per kijkt: De Nederlandse pers is unaniem enthousiast en lovend over deze productie.

“Entertainment van wereldformaat”- Telegraaf
“De aanschaf van het kaartje meer dan waard” – De volkskrant
“De beste theaterproductie van dit jaar” – Musicalworld

Dat betekent dat de internationale jubileumtour van West side story van 16 december 2009 t/m 10 januari 2010 in het FORTIS Circustheater in Scheveningen te zien zal zijn.

Het verhaal van deze succesproductie is afgeleid van het romantische Romeo en Julia. West Side Story beschrijft het gevecht dat Tony, die hoort bij een Pools/Amerikaanse bende, en Maria die bij de rivaliserende Puertoricaanse straatbende hoort, voeren om bij elkaar te kunnen zijn.

West Side Story schreef tijdens de Broadway première op 26 september 1957 muziektheatergeschiedenis. Het creatieve team bestaande uit onder anderen de legendarische Leonard Bernstein (muziek) en Stephen Sondheim (teksten) vond een manier om zang, dans en spel tot een eenheid te smeden. Daarmee vormt West Side Story een hoeksteen van de musicalgeschiedenis.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies