Cast Chicago geeft voorproefje bij Live 4 You

Vanavond speelt de cast van Chicago de Musical de eerste try out in Theater aan de Schie te Schiedam, de kop is er dan af! Om iedereen te laten zien hoe fantastisch deze productie van producent Mark Vijn geworden is, zal de cast op 8 november aanstaande te gast zijn bij Carlo & Irene: Life 4 You (17.25 uur op RTL 4). Mariska van Kolck en Joke de Kruijf, vergezeld door het prachtige ensemble zullen een compilatie laten zien van All That Jazz, Hot Honey Rag en een finale nummer. CHICAGO is van november 2009 tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien en zal op 15 november haar première beleven in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Na bijna 10 jaar afwezigheid komt de wereldberoemde hitmusical CHICAGO terug naar Nederland. Deze keer staat de productie niet in één vast theater maar is de show, tijdens de eerste Nederlandse tournee, in de grotere theaters te zien. De hoofdrollen zijn voor Mariska van Kolck als Roxie Hart, Joke de Kruijf als Velma Kelly, Doris Baaten als Mama Morton, Thom Hoffman als Billy Flynn en Peter Lusse als Amos Hart. De productie, die wereldwijd al vele prijzen heeft gewonnen, zit vol met spectaculaire dans en prachtige muziek waaronder ‘All That Jazz’, ‘Cell Block Tango’ en ‘Razzle Dazzle’. CHICAGO wordt in Nederland geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties, die eerder verantwoordelijk was voor de succesvolle producties ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘Chess’,
‘Sweet Charity’, ‘CopaCabana’, ‘A Chorus Line’ en ‘Anatevka’.

CHICAGO, het verhaal
Chicago volgt het verhaal van twee vrouwen in een wereld achter de tralies, Roxie Hart en Velma Kelly. Roxie en Velma zijn door moord in de gevangenis beland en strijden ieder afzonderlijk voor hun vrijheid. De strijd is meedogenloos en geen middel wordt onbenut gelaten. Op de meest uiteenlopende manieren proberen zij de aandacht van de media en van de gehaaide advocaat Billy Flynn te trekken. Om dit te bereiken deinzen de twee rivales nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Een spel waarin macht, showbizz en passie de inzet is. Het mediacircus rond misdadigers is tegenwoordig actueler dan ooit.

Creatief team
Een internationaal creatief team is verantwoordelijk voor deze topproductie waarbij de originele choreografie van Ann Reinking (in de typische Bob Fosse stijl) en de regie van Walter Bobbie wordt gevolgd. CHICAGO is één van de meest succesvolle shows ter wereld met open-eind producties in New York (1996) en in Londen (1997), waar het de langst lopende Amerikaanse musical ooit is. De Nederlandse regie is in handen van Melissa King en de choreografie wordt gedaan door Gary Chryst. Seth Gaaikema is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling.

CHICAGO is van november 2009 tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien.
Voor meer informatie over de nieuwe versie van CHICAGO kunt u kijken op www.mvtp.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies