De Revue maakt comeback in Nederland

Theater Popcorn brengt in de Meervaart op 13 en 14 december De Theater Revue. In de tijd dat het allemaal iets minder gaat, is er behoefte aan traditionele gezelligheid. Een avond onbekommerd lachen bij ouderwets amusement in een nieuw jasje. Maaike Widdershoven, Amber Teterissa, Daniël Staakman en Sven Polak hebben samen Theater Popcorn opgericht.

De vier acteurs hebben allen een verschillende achtergrond. Maaike Widdershoven kennen we van diverse musicals waaronder Phantom of the Opera, Elisabeth en West Side Story. In 2003 won zij met haar hoofdrol in The Sound of Music, de Johnny Kraaijkamp musical award. In 2004 maakte zij haar debuut in de opera wereld. En nu gaat zij een nieuwe uitdaging aan in De Theater Revue. Amber Teterissa is bekend geworden als dochter Anne Heistee in de comedyserie Kees & Co. Zij speelde o.a. ook in De Erfenis en GTST. Door een beurs van de Joop van den Ende foundation kon zij in Londen aan de London Academy of Music and Dramatic Art een opleiding volgen. Na terugkeer bleek comedy nog steeds niet uit haar bloed, want inmiddels is zij te zien bij Het Echt Rotterdams Theater in een klucht geregisseerd door Gerard Cox.

Daniël Staakman begon achter de schermen, maar al snel was zijn drive om op de planken te staan groter. Hij deed verschillende opleidingen en is inmiddels zeer gewaardeerd als acteur en theatermaker. Hij heeft met de rol van Arlecchino bewezen dat hij Commedia de’ll Arte volledig beheerst. Een talent dat in de Revue goed van pas komt. Daarnaast is Daniël getrouwd met Maaike, en is dit de eerste productie die zij samen maken en spelen. Sven Polak is initiatiefnemer van de Theater Revue. Zijn veelzijdige talent komt naar voren in zijn creatieve ideeën en op de vloer als speler. Hij toerde met het Koninklijke Luchtmacht Orkest met de Soulshow. Bij Theater Terra speelde hij o.a. in Kikker, Muis en was met Little Donkey 2 maanden lang te zien op Broadway. Ook speelde hij de rol van Dolfje Weerwolfje in de gelijknamige musical.

In 2009 bundelen deze vier hun krachten en komen ze met De Theater Revue. De regie is in handen van Victor van Swaay, een veel geprezen comedy regisseur, bekend van onder andere Gidsen. Met muziek van Tonny Eyk en Govert de Roos maakte het beeldmateriaal.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies