Het NJMT presenteert Coming out

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) komt na ‘Kruistocht in spijkerbroek’ weer met een nieuwe musical. ‘Coming Out’ beleeft op donderdag 19 november zijn première in Zaandam. Deze musical brengt verschillende thema’s waar jongeren mee kunnen zitten aan de orde. Volgens de producent kan dit gaan leiden tot levendige discussies.

Het NJMT is een stichting. Hierdoor hoeft deze producent geen winst te maken en bestaat er de mogelijkheid dit soort producties te maken. De doelstelling van deze productent is het ontwikkelen en produceren van musicals voor en door kinderen van 4 tot 18 jaar. Homoseksualiteit, individualiteit en cultuurverschillen vragen de aandacht in de nieuwe musical van het NJMT. De belangrijkste boodschap die ‘Coming Out’ moet overdragen is, aldus een woordvoerster de Amsterdamse organisatie; dat liefde alles overwint en dat het niet uitmaakt in welke vorm deze liefde verschijnt.

Voorzitter Dennis Boutkan van de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homosexualiteit heeft zijn blijdschap over deze musical geuit: ”In de meeste musicals is weinig aandacht voor het thema homoseksualiteit, laat staan voor jongeren. Deze musical bewijst dat het anders kan en dat liefde universeel is of je nu lesbo, homo of hetero bent.”

Deze musical is geschreven door Nikolai Slisser en voorzien van muziek door Marieke van Diepen en is komend seizoen op diverse locaties te zien. Voor het programma en kaarten ga naar: www.njmt.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies