We Will Rock You naar Nederland

De originele musical van QUEEN en Ben Elton komt in 2010 naar het Beatrix Theater

We Will Rock You wordt de nieuwe productie van Joop van den Ende Theaterproducties in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical, die in het theater-seizoen 2010/2011 in première gaat, is een coproductie in samenwerking met QUEEN Theatrical Productions en Michael Brenner. We Will Rock You is acht jaar geleden in première gegaan op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan 10 miljoen mensen gezien. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur en Producent van Joop van den Ende Theaterproducties: “We zijn blij dat we de grootste wereldwijde hit van dit moment We Will Rock You naar Nederland kunnen halen. Het is een productie die goed past bij de succestitels die eerder in het Beatrix Theater stonden zoals Saturday Night Fever, Dirty Dancing en nu JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat de muziek van We Will Rock You van de legendarische popgroep QUEEN afkomstig is en de oorspronkelijke bandleden Brian May en Roger Taylor zo nauw betrokken zijn bij het creatieve proces van deze productie maakt het extra inspirerend”.

Wereldwijd is We Will Rock You door meer dan 10 miljoen mensen gezien, waaronder door 4,5 miljoen mensen in het Dominion Theatre, een van de grootste theaters op het Londense West End. De musical, met 32 van de grootste hits van QUEEN, is inmiddels te zien geweest in meer dan 15 verschillende landen waaronder Engeland, Duitsland, Rusland, Japan, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Australië en Zwitserland.

De tekst en regie van We Will Rock You zijn van de hand van Ben Elton en de muziek- en liedteksten zijn uiteraard van QUEEN zelf. Ook de muzikale supervisie ligt in de handen van de QUEEN legendes Brian May en Roger Taylor.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies