Kim-Lian wordt Elle

Kim-Lian van der Meij gaat de hoofdrol vertolken in ‘Legally Blonde’. Zij speelt hierin Elle Woods, een rol die in de gelijknamige film werd gespeeld door Reese Witherspoon. Eerder brachten wij dit nieuws al nadat Kim-Lian het gerucht had bevestigd in een radio-uitzending van Radio 2. Vandaag, 10 november 2009 is dit nieuws officieel bevestigd door V&V Entertainment.

‘Legally Blonde’ wordt geproduceerd door Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment. De première is gepland op 10 oktober 2010, ofwel 10-10-10.   

Albert Verlinde is blij met de terugkeer van Kim-Lian van der Meij: “Het is een gelukkig huwelijk tussen Kim-Lian en V&V Entertainment, maar we moesten onze relatie dit seizoen even in de ijskast zetten. Er was geen rol voor haar in onze producties. We zijn dan ook maar wat blij dat Kim-Lian bereid is de rol van Elle Woods te gaan spelen. We weten precies wat we aan haar hebben: een constante kwaliteit die ondermeer tot uiting is gekomen in alle Musical Award-nominaties van de afgelopen jaren. En ik denk dat Kim in deze rol nog meer van haar komische acteertalenten kan laten zien. Daarin hebben wij enorm veel vertrouwen.”

Kim-Lian van der Meij: “V&V Entertainment voelt als een warm bad. Ik heb al meerdere musicals mogen spelen, maar heb daarnaast ook steeds de mogelijkheid gehad om aan mijn solocarrière te werken. Dat doe ik momenteel ook met de single ‘Not That Kinda Girl’. De afwisseling tussen enerzijds die solocarrière en anderzijds musicals als ‘Legally Blonde’ is buitengewoon leuk. Zolang er aantrekkelijke rollen in mooie producties van Albert en Roel blijven komen, zal het huwelijk met V&V Entertainment ook absoluut niet stranden.”

Na New York en Londen wordt de Nederlandstalige productie van ‘Legally Blonde’ de derde versie van deze musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001.De musical vertelt het verhaal van de rijke Elle Woods. Ze heeft haar leven prima op de rit met haar chihuahua Bruiser, een goed gevulde portemonnee en snelle sportwagens. Tot ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door haar vriendje, die naast ‘looks’ ook ‘brains’ in zijn vriendin terug wil zien. Elle laat het er niet bij zitten en besluit rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Harvard. Daar valt ze voor de charmes van professor Emmett Richmond, die door de affaire in zwaar weer terecht komt.

De film met Reese Witherspoon in de hoofdrol, verscheen in 2001. Witherspoon werd in 2002 genomineerd voor haar aandeel in de film. De musicalversie ging op 29 april 2007 in première. De recensies waren positief in de VS. Laura Bell Bundy was de eerste Elle Woods in het theater en werd onlangs opgevolgd door Bailey Hanks. De zoektocht naar deze opvolgster werd uitgezonden door MTV. Bailey Hanks meldde zich voor de wedstrijd zonder dat ze ooit een show op Broadway had gezien, maar ze kwam, zag en overwon.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies