Misery afgelast wegens beëindiging samenwerking

Vandaag zou in Theater M-Lab de eerste van vier workshoppresentaties plaatsvinden van ‘Misery’, een muziektheatervoorstelling, naar de gelijknamige roman van de succesvolle auteur Stephen King. Initiatiefnemer, schrijver en componist Florus van Rooijen kreeg van King persoonlijk toestemming voor de bewerking. Voor de realisatie ging hij een samenwerking aan met het Amsterdamse theater M-Lab. Door grote inhoudelijke meningsverschillen tussen Van Rooijen en de artistiek leider van M-Lab zag Van Rooijen zich helaas genoodzaakt zijn project terug te trekken en de samenwerking tussen hem en M-Lab te beëindigen.

“Ik herkende niets meer van mezelf en het oorspronkelijke idee terug in de veranderingen die mij werden opgelegd. Juist in een laboratorium zou je nieuwe dingen moeten kunnen uitproberen, zonder gehinderd te worden door externe factoren. Maar helaas was daar bij M-Lab geen ruimte voor, ik heb er alles aan gedaan om de samenwerking met M-Lab te laten slagen, maar het heeft niet zo mogen zijn. Dat neemt niet weg dat ik alles in het werk zal stellen om ‘Misery’ alsnog aan het publiek te laten zien. Gezien alle tijd en energie, die iedereen er al in heeft gestoken, verdient het dat gewoon. De voorstellingen zijn dus niet afgelast, maar tot nader order uitgesteld”, aldus Florus van Rooijen.

Momenteel worden door Florus van Rooijen verschillende mogelijkheden onderzocht om de voorstellingen alsnog op korte termijn plaats te laten vinden. Het is echter nog niet bekend waar en wanneer dat zal zijn. 

Kijk voor meer informatie op www.florusvanrooijen.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies