Vrouwelijke cast The Full Monty krijgt ook kalender

Gister was in dagblad De Telegraaf te lezen dat de vrouwelijke cast van de musical The Full Monty, bestaande uit Ellen Evers, Bettina Berger, Metta Gramberg en Wieke Wiersma, zich tekortgedaan voelde, omdat hun mannelijke collega’s een eigen kalender hebben gekregen en de dames niet. 

Hierop heeft De Zwaluwhoeve, sponsor van The Full Monty en initiatiefnemer van de kalender, vandaag een advertentie geplaatst waarin zij verkondigen ook met de dames een prachtige kalender te maken. Deze zal gelanceerd worden op de Miljonair Fair. 

De dames zijn erg blij met dit goede nieuws, zo net voor de première, welke aanstaande maandag in Stadsschouwburg Haarlem plaatsvindt. 

Achtergesteld

Ellen Evers, die de vrouw van Han Oldigs speelt in de musical The Full Monty, liet gister weten zich enigszins achtergesteld te voelen op haar mannelijke collega’s. “We zijn in totaal met vier meiskes: Bettina Berger, Wieke Wiersma, Metta Gramberg en mijn persoontje. Nu is er van onze zes mannelijke collega’s een kalender gemaakt. Wij meisjes voelen ons nu een beetje achtergesteld, want wij willen dat ook wel. Maar er is tot op heden geen interesse!” Vandaag liet sponsor De Zwaluwhoeve weten te zijn bezweken onder de grote druk van de dames en daarom zal er op korte termijn met de dames een kalender gemaakt worden. De officiële lancering van deze kalender is tijdens de Miljonair Fair welke dit jaar plaats vindt van 10 tot en met 14 december 2009. 

The Full Monty

Berry, die door de economische crisis zijn baan is kwijtgeraakt en daardoor de alimentatie voor zijn zoon niet kan betalen komt in grote problemen met zijn ex en gaat op zoek naar een nieuwe bron van inkomsten. Als hij ziet hoe de vrouwen in de stad uit hun dak gaan bij een Chippendales-achtige voorstelling en uitrekent hoeveel geld die show heeft opgeleverd, ziet hij maar één oplossing: ook een striptease-act ten tonele brengen. Gebaseerd op dit gegeven kwam in 1997 de film THE FULL MONTY in de bioscopen. Met een Oscar op zak en zo’n slordige 26 andere prijzen werd deze film al gauw een wereldwijde klassieker. Een musicalversie kon niet lang uitblijven. En in 2000 kwam die er. 

Net als de film was de musical een dijk van een hit door de aanstekelijke muziek van David Yazbek, het hilarische script van Terrence McNally en het creatieve team dat garant stond voor andere musicalhits als Hairspray en Dirty Rotten Scoundrels. Op Broadway speelde de musical zo’n 1.200 voorstellingen. 

Meer informatie

The Full Monty is vanaf 30 oktober 2009 t/m 3 april 2010 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. Op maandag 16 november 2009 gaat de musical in Stadsschouwburg Haarlem in première. 

Voor de complete speellijst kunt u kijken op www.fullmontymusical.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies