Eerste Nederlandse theaterversie van Sesamstraat

Sjoerd Kuyper en Tjeerd Oosterhuis maken Het mooiste van Sesamstraat

In september 2010 gaat de voorstelling Het mooiste van Sesamstraat in première. Sjoerd Kuyper schrijft het script en de liedteksten voor deze oorspronkelijke Nederlandse theaterversie van het wereldberoemde kinderprogramma. Tjeerd Oosterhuis componeert de muziek en Albert Jan van Rees regisseert de voorstelling. Het is de eerste keer dat moedermaatschappij Sesame Workshop toestemming geeft een voorstelling te maken die mede gebaseerd is op de karakters uit de Nederlandse televisieserie.

Het mooiste van Sesamstraat wordt geproduceerd door NEW Productions in samenwerking met producent Mark van Ierssel, die de rechten verkreeg: “We zijn erg trots op de kans die we van Sesame Workshop krijgen. Ons uitgangspunt is dat we een voorstelling maken die de intimiteit van de huiskamer benadert. Alsof je echt op de thee bent bij Bert, Ernie, Tommie en onze blauwe Pino in Sesamstraat. We maken er een vrolijke, knusse en interactieve voorstelling van.”

Sesamstraat wordt al 40 jaar in ruim 130 landen en in meer dan 25 verschillende internationale versies uitgezonden. Op 4 januari 1976 begon de NOS (nu NPS) met het uitzenden van Sesamstraat in Nederland. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren door de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies