You Don’t Have To Say You Love Me

Van 18 februari t/m 29 mei 2010 toert Dusty Springfield – You Don’t Have To Say You Love Me door het land. Een meeslepende, muzikale voorstelling van Harry Kies Theaterprodukties over de legendarische, Britse zangeres.

Regisseur Dick van den Heuvel schreef het script. De hoofdrolspelers zijn Audrey Bolder, Janke Dekker en Casper Gimbrere. De première is dinsdag 9 maart 2010 in de Leidse Schouwburg.

Ze is een idool van Duffy, Adele en Amy Winehouse. Trijntje Oosterhuis en Shelby Lynne hadden recent succesvolle albums met nummers die haar beroemd maakten. Dusty Springfield had van de jaren zestig tot de jaren tachtig dan ook een lange reeks wereldhits. Een kleine greep: I Only Wanna Be With You, Whishin’ and Hopin’, You Don’t Have to Say You Love Me, I Close My Eyes and Count to Ten, How Can I Be Sure?, Son of a Preacher Man en – met de Pet Shop Boys – What Have I Done to Deserve This? Haar stem en muziek zijn tijdloos. Maar ook het rumoerige en tragische leven van Dusty Springfield, die in 1999 op haar 59ste stierf, spreekt nog altijd tot de verbeelding.

De muzikale voorstelling You Don’t Have to Say You Love Me is meer dan een eerbetoon aan een van de belangrijkste zangeressen uit de popgeschiedenis. De muziek en de levensloop van Dusty Springfield komen er in samen. Het stuk beschrijft één nacht in haar leven. Bij Dusty wordt in 1995 borstkanker geconstateerd. In paniek besluit ze naar Amsterdam te vliegen, de stad waar ze haar gelukkigste momenten beleefde. Voor ze vertrekt belt ze twee mensen: haar broer Dion en haar manager Vicki. In een hotelkamer aan de Keizersgracht kijkt ze terug op haar roerige leven vol pillen, drank en seksuele ontkenning. En ze probeert de relatie met haar dierbaren te herstellen, nu ze weet dat ze een zware strijd te leveren heeft. Zo komt in flarden het leven en het repertoire van Dusty Springfield voorbij. Een vrouw die als Mary O’Brien werd geboren, als Dusty een rol speelde waarin ze kon schitteren, maar met repertoire dat veelal door anderen werd bedacht.

Dusty Springfield – You Don’t Have to Say You Love Me is een voorstelling van Harry Kies Theaterprodukties. Dick van den Heuvel (Turks Fruit, Brandende Liefde) schreef het script en is de regisseur. Floris Verbeij (Doe Maar, Hair) heeft de muzikale leiding. De hoofdrolspelers zijn Audrey Bolder (Bolder en Plante) als Dusty, Janke Dekker (Footloose, Kruistocht in Spijkerbroek) als Vicki en Casper Gimbrere (Billie Holiday) als Dion.

Websites voorstelling (met speellijst), producent: http://www.dustyspringfield.nl, http://www.harrykies.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies