Rel(letje) rondom The full monty

Met een ingezonden brief in de Barneveldse Krant wordt de komst van de musical The Full Monty in het plaatselijke Schaffelaartheater ter discussie gesteld. In deze brief wordt het volgende geopperd; “In deze musical gaan aan het einde zes mannen uit de kleren. Wij vinden dit ontoelaatbaar. Wij vragen ons af of er overleg is met de gemeente Barneveld over de inhoud van de programma’s. Hoe denkt de plaatselijke politiek hierover? Zijn dergelijke uitvoeringen in de toekomst te voorkomen?” Naar aanleiding van deze ingezonden brief is een discussie op gang gekomen over The Full Monty en soortgelijke voorstellingen, tot op dit moment is daar nog geen definitief standpunt in genomen. Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen accepteren op geen enkele wijze censuur; “We hebben de jaren ‘50 toch al lang achter ons gelaten?” Dit statement wordt gemaakt om te voorkomen dat deze situatie zich in andere steden herhaald. The Full Monty is uiteindelijk gewoon te zien geweest in Barneveld met juichend publiek na afloop van de voorstelling.

The Full Monty is tot en met 3 april 2010 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. De musical ging maandag 16 november 2009 in Stadsschouwburg Haarlem in première en ontving erg goede kritieken. Voor meer informatie en een complete speellijst; www.fullmontymusical.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies