Joop van den Ende is Hamburger van het jaar

Het klinkt een beetje vreemd, maar Joop van den Ende mag zichzelf Hamburger van het Jaar noemen. Joop werd echter niet in de categorie Cultuur benoemd tot Hamburger van het jaar, maar in de categorie Economie. Hij krijgt de eretitel omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Hamburg.

De Duitse tak van Stage Entertainment bestiert in Hamburg onder andere het musicaltheater Theater im Hafen, het TUI Operettenhaus en Theater Neue Flora. Musicals als Disneys Der König der Löwen (The Lion King) en Tarzan trekken dagelijks ongeveer vijfduizend bezoekers. Van den Ende heeft in 2000 Stage Entertainment Germany opgericht. In Duitsland werken voor zijn onderneming 1800 mensen. Sinds het begin van de activiteiten in Duitsland hebben meer dan zestien miljoen mensen een van de musicals van Van den Ende in Hamburg bezocht.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies