Vera Mann en Wilbert Gieske in Duet for one

Wilbert Gieske is vanaf september volgend jaar, samen met Vera Mann, te zien in het aangrijpende toneelstuk Duet for One. Het stuk wordt geproduceerd door Ruud de Graaf en Hans Cornelissen en de regie is in handen van Paul van Ewijk. Artistiek producent Hans Cornelissen : “Wij vinden Vera Man en Wilbert Gieske een spannende en sterke combinatie. Alleskunner Vera Mann heeft natuurlijk allang bewezen dat ze niet alleen een van de beste musicalsterren is, maar ook een mooi actrice. En in deze rol als violiste komt haar muzikale achtergrond natuurlijk mooi van pas.” WILBERT GIESKE speelde vele jaren een hoofdrol in GTST en pakte na z’n vertrek uit deze soap z’n toneelcarrière weer op, met o.a. rollen in de vrije toneelproducties De Goede Dood en Amateurs ! , beiden met actrice Will van Kralingen. Duet for One gaat 28 september 2010 in première in de Leidse Schouwburg.

Duet for One is gebaseerd op het leven van de beroemde Britse celliste Jacqueline du Pré bij wie op het toppunt van haar carrière als celliste de ziekte MS werd geconstateerd. De auteur Tom Kempinski heeft dit gegeven getransformeerd naar een toneelpersonage, een vioolsoliste. Deze soliste zal door de voortschrijdende ziekte nooit meer in staat zijn viool te spelen. In hoeverre heeft je leven nog zin als je op het toppunt van je roem te horen krijgt dat je MS hebt en dat je weldra je vak, waarin je zo bewonderd wordt, niet meer kunt uitoefenen? Dit dilemma staat centraal in zes sessies bij de psychiater met wie de violiste een zeer complexe relatie opbouwt.

Duet for One ging in 1983 in Londen in première en betekende de doorbraak van Kempinski als toneelschrijver. Duet for One werd een wereldhit, werd verfilmd met in de hoofdrol Julia Andrews en is vanaf mei dit jaar weer te zien op het Londense West End. In de Nederlandse versie zal actrice Vera Mann de hoofdrol vertolken. Vera Mann is vooral bekend van haar hoofdrollen in musicals als Les Miserables, Evita, Passion en Peter Pan.

Duet for One is van 11 september 2010 t/m 10 januari 2011 in de Nederlandse theaters te zien en gaat 28 september 2010 in première in de Leidse Schouwburg. Het toneelstuk wordt geproduceerd door Ruud de Graaf en Hans Cornelissen, de regie is in handen van Paul van Ewijk.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies