Mamma Mia! kust onder de Mistletoe

Het is bijna kerst en daar hoort natuurlijk romantiek bij! De cast van Mamma Mia toog woensdag 23 december naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam om geliefden een steuntje in de rug te bieden. Ze gaven mensen die elkaar lief hadden een ‘duwtje’ onder de Mistletoe.

Wat: Mamma Mia!
Wie: O.a Anouk van Nes, Mylene d’Anjou, Lone van Roosendaal en John Vooijs
Waar: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Wanneer: 23 december 2009 (persmoment)
Door: Robin Streppel

20 stelletjes kwamen naar Carré om op de foto te gaan onder de Mistletoe. De origineelste foto werd beloond met een Mamma Mia-Arrangement voor 2 personen.

De cast ging ook op de foto onder de Mistletoe. John Vooijs: “Het liefst zou ik met mijn geliefde onder de Mistletoe staan. Zij zit nu in Spanje, maar met mijn theaterliefde Elise is ook erg gezellig.”

Een Mistletoe is een maretak; wist je dat dit vroeger de meest magische, mysterieuze en heilige plant van de Europese volkeren was? Men beschouwde het als heksenkruid en bereidde krachtgevende rituele dranken met deze plant. Deze drank zou leven en vruchtbaarheid kunnen schenken.

Anouk van Nes viert kerst met familie.
Anouk van Nes speelt de rol van Tanya in Mamma Mia. Tanya is een alleenstaande vrouw van rond de 40 die erg gericht is op glamour. Tanya is erg trouw in haar vriendschappen, iets wat natuurlijk bij de kerstgedachte hoort.

“Wat is het ontzettend koud.” Anouk kwam op de fiets naar Carré, en dat had een reden: “Ik heb net cadeautjes gekocht voor Kerst, want dat vier ik dit jaar met mijn familie.” Mamma Mia staat momenteel in Den Haag, en dat komt goed uit: “Het theater is ontzettend dicht bij mijn ouders, dus na de voorstellingen snel ik me naar ze toe om aan te schuiven voor het kerstdiner. Kerst is voor mij samenzijn met mijn dierbaren.” Dat de actrice moet werken vindt zij echter niet erg. “Ook theaters hebben deze dagen hun sfeer.  Ik heb fijne collega’s waar ik graag mee op tour ga.”

Chemie tussen de 3 Dynamo’s.
Lone van Roosendaal (Donna), Anouk van Nes en Mylene d’Anjou spelen eigenlijk de rollen die het meest belangrijk zijn voor de sfeer in voorstelling. De chemie is duidelijk aanwezig op het toneel. Is dit gegroeid of was dat er vanaf moment één? Mylene d’Anjou vertelt: “Eigenlijk was dat er al direct. Wat je zegt: de chemie is zo belangrijk voor deze rollen. We kunnen het erg goed met elkaar vinden. Ook backstage zijn we dikke vriendinnen geworden.” Zijn er ook wel eens irritaties? “Het leuke is dat we die in onze rollen heerlijk kunnen uitspelen, dat is ook het mooie aan Mamma Mia: de echtheid en het pure van deze vrouwenrollen. Tuurlijk houd je je aan het script, maar met een bepaalde blik kun je veel duidelijk maken.”

Mamma Mia is met Kerst te zien in het World Forum Theater in Den Haag. Voor de speellijst kijkt u op: www.musicals.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies