Richard Groenendijk; op naar de volgende 10 jaar

Richard Groenendijk’s Terug bij af: eén man, één programma en tien jaar aan hoogtepunten. De voorstelling begint met een interview dat als aanknopingspunt dient om uitgebreid stil te staan bij de afgelopen tien jaar. Dat betekent dat ook enkele musicalanekdotes de revue zullen passeren. Reden genoeg om een kijkje te nemen.

Wat: Terug bij af
Wie: Richard Groenendijk
Wanneer: 16 december 2009
Waar: Koningstheater, Den Bosch
Door: Jouke van Buuren

Naast zijn soloshow straalt Groenendijk op dit moment twee avonden per week in de musical Hairspray, de vijf andere avonden vertelt Groenendijk zijn eigen verhaal in Terug bij af. In Terug bij af blikt Groenendijk terug op tien jaar theater. Met de beste onderdelen van zijn vorige shows, maar met nieuwe inzichten en aanvullingen, maakt Groenendijk een avond voor de kenners én mensen die nog onbekend zijn met het werk van Groenendijk. Zijn voorstelling bestaat uit ontroerende liedjes en vreselijk leuke valse grappen, maar ook geeft Groenendijk zich bloot door persoonlijke gebeurtenissen en belevingen te delen. Groenendijk schijnt alles te kunnen; typetjes, zingen, zelfspot, ontroeren en zorgen voor pijn in je buik van het lachen. Groenendijk staat vooral in de wat kleinere zalen. Iedereen droomt maar van in Carré staan, maar juist de intieme kleine zaaltjes geven de sfeer die bij Groenendijk past,   namelijk intiem en knus.

Een avondje Groenendijk is gegarandeerd een goed ingevulde avond. De afwisseling tussen verschillende stijlen zorgt voor een aangename sfeer. Terug bij af is genieten voor mensen die nog niet bekend zijn met Groenendijk maar ook voor de kenners en fans een mooie voorstelling omdat de bekende fragmenten toch net wat anders zijn.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies