Het nieuwe jaar van Musical Reports

Vrijdag 1 januari 2010, de eerste dag van het nieuwe jaar. Een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en een moment om juist vooruit te kijken. Wat gaat 2010 ons brengen?

Namens de voltallige redactie van Musical Reports wil ik iedereen een stralend, liefdevol en musicalrijk 2010 wensen.

Ik wil gezegd hebben dat 2009 een goed jaar is geweest. Het jaar 2009 heeft ons tenslotte Musical Reports gebracht. Dat betekent dat Musical Reports in 2010 zijn éénjarig bestaan zal vieren. Dit duurt nog wel even, maar negen september zal de grote dag zijn. We kijken er nu al naar uit. Musical Reports kan dit echter niet zomaar bereiken. Heel erg belangrijk zijn de lezers. Zonder de trouwe lezers zou Musical Reports 2010 niet eens gehaald hebben. Daarom gaat mijn dankbaarheid uit naar onze lezers.

In 2009 hebben we mooie producties mogen zien in Nederland en Vlaanderen. Persoonlijke toppers waren Anatevka (Mark Vijn theaterproducties) en Sunset Boulevard (Stage Entertainment). In London konden we (helaas veel te kort) genieten van een briljante uitvoering van Sping Awakening en swingen we nog na van Priscilla, Queen of the Desert en Sister Act.  Beide producties gingen dit jaar in première en behoren tot de beste shows die in London te zien zijn. Een andere show die in dit rijtje past is Blood Brothers, die ook op West End te zien is.

In 2009 is ook ACT opgericht: een vakbond voor acteurs. Deze vakbond kreeg veel aandacht nadat Vera Mann haar kont tegen de krib gooide omdat de casting van Jack van Gelder in Les Misérables (Stage Entertainment) onacceptabel leek. Ook werd de Vlaamse productie van Tanz der Vampire tot een nog onbekende datum uitgesteld. Misschien dat we deze productie in 2010 alsnog kunnen verwachten.

Het nieuwe jaar brengt ons ook weer nieuwe producties. Mary Poppins (Stage Entertainment) is vanaf april in Scheveningen te zien. Natuurlijk wordt in 2010 bij de Avro bekend wie de titelrol zal gaan vertolken. Daarnaast brengt V&V theaterproducties Legally Blonde en kunnen we We Will Rock You (Stage Entertainment) verwachten. In Vlaanderen gaat in januari de door Musical Reports geprezen voorstelling Ganesha, een Perfecte God (Judas) in première en brengt Music Hall Notre Dame de Paris. We laten in ieder geval een goed musicaljaar achter en gaan een veelbelovend jaar tegemoet.

De andere redactieleden geven je ook nog graag hun nieuwjaarswens.

Jouke: 2009 was voor mij het jaar van geweldige producties zoals Footloose en Anatevka. In 2010 kijk ik vooral uit naar Ganesha, Mary Poppins en de Nederlandse We Will Rock You. Ook denk ik dat ik weer vaak in het M-Lab te zien zal zijn. Ik wens iedereen veel musicalplezier, maar vooral veel lees- en kijkplezier op MusicalReports.

Saskia: ik wens iedereen in 2010 veel warmte en liefde, een goede gezondheid, succes in alles waar je succes voor nodig hebt en genoeg kracht en doorzettingsvermogen om je dromen waar te maken. Maak er een mooi (en musicalrijk) jaar van!

Robin: 2010, wat mij betreft wordt het een spetterend jaar. Waar uiteraard plaats is voor liefde, gezelligheid en theater. Iets wat ik de bezoekers en artiesten van harte toewens.

Mijn musicalhoogtepunt van 2009 was toch wel de rentree van Mamma Mia met echt 3 geweldige Dynamo’s! Daarnaast hebben we kunnen genieten van Urinetown, Love me Tender en Hairspray. Genoeg andere producties die noemenswaardig zijn. Musicaldieptepunten zijn wat mij betreft Super Model en Dromen zijn bedrog. Super Model omdat echt alles slecht was aan de productie behalve de cast en Dromen zijn bedrog wegens het thema, de muziek en de cast op Vera Mann en Jelka van Houten na.

Aankomend staan er weer mooie producties op stapel. Denk hierbij aan Legally Blonde, We Will Rock You en La Cage aux Folles als grote knallers. Maar ook het M-lab heeft weer vollop verrassingen: Sunday in the park with George en de tour van Into the woods. Dat beloofd dus wat te worden in 2010!

Dat het komende jaar een goed (musical)jaar moge zijn en dat wij met zijn allen mogen genieten van alle mooie dingen die voorbij gaan komen. Musical Reports heeft er in ieder geval zin in en zal ook in 2010 hét online musicalmagazine zijn!

Sebas Verboom

Geschreven op: 24 december 2009
Gepubliceerd op: 1 januari 2010

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies