Priscilla: Queen of the Desert; yeah baby she got it!

Priscilla, Queen of the Desert is een echte filmklassieker in de homocultuur. De film met de vele hits is nu bewerkt tot een echte musical waarbij soms gehele families te vinden zijn. Na een ongekend grote hit te zijn geweest in Australië is de productie nu te zien op Londen’s West End. Met onder andere de originele hoofdrolspeler uit Australië: Tony Sheldon. Dit was voor Musical Reports genoeg reden om down under te gaan met Priscilla.

Wat: Priscilla: Queen of the Desert
Wie: O.a. Tony Sheldon, Jason Donovan, Oliver Thornton en Clive Carter
Wanneer: 22 december 2009
Waar: Palace Theatre, te Londen
Door: Jouke van Buuren

Priscilla: Queen of the Desert vertelt het verhaal over drie travestieten op weg van Sydney (Australië) naar Alice Springs (midden in de woestijn) om een act te geven. Ze reizen met een oude schoolbus, omgedoopt tot ‘Priscilla Queen of the Desert’. Onderweg beleven ze vele avonturen, van hilarisch tot ontroerend. Ondersteund met vele hits zoals I will Survive, Venus, Color my World, Hott stuff en vele anderen.

Zoals al eerder genoemd is Tony Sheldon niet onbekend met de rol van Bernadette. Hij creëerde namelijk de rol in Australië. Sheldon is kort gezegd een geweldige Bernadette; niet alleen ziet hij er goed uit als vrouw, maar ook zijn zang past bij de rol, zijn acteerwerk is dik in orde en zijn komische timing maakt het helemaal af. Jason Donovan speelt de rol van Mitzi. Donovan acteert goed, en ook vocaal lukt het allemaal wel. Toch ben ik niet laaiend enthousiast. Zijn rol blijft te vaak nog wat vlak. Oliver Thornton speelt de rol van Felicia. Thornton is een echte traktatie voor het netvlies, en samen met zijn acteerwerk een echte relnicht. Al snel begin je hem te verafschuwen vanwege het vreselijke karakter van Felicia. Maar of je nu wil of niet: je begint ook van hem te houden. De juiste balans weet hij te vinden, iets wat zeker het moeilijkste is aan deze rol. Wie ook genoemd moeten zijn de drie diva’s die de vocale playback acts van de leading lady’s voor zich nemen. Ze zijn eigenlijk naamloos in de show maar deze diva’s zorgen voor vertolkingen van geweldige (foute) songs. Het ensemble versterkt de drie leading lady’s en het geheel is echt genieten.

Het verhaal is soms flinterdun maar sterk is soms de harde realiteit waarin transseksuele en homo’s leven. Homofoob gedrag komen deze dames ook tegen op hun reis naar Alice Springs en juist door dit gedrag worden we er maar aan herinnerd dat we niet altijd op een roze wolk kunnen leven. De muziek bestaat uit echte klassiekers en de kostuums van deze show zijn al een bezoek waard.

Priscilla is een van de beste shows die nu te zien is op West End. De cast sterk, de songs geweldig en het totaalbeeld met decor en kostuums een must see totaal plaatje.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies