La cage aux folles in het DeLaMar theater

Jon van Eerd en Stanley Burleson spelen de twee grote hoofdrollen in de musical La Cage aux Folles,één van de twee openingsvoorstellingen van DeLaMar. Van Eerd tekent tevens voor de Nederlandse vertaling van de dialogen en Martine Bijl voor de liedteksten. La Cage aux Folles beleeft zijn première eind november 2010 tijdens de feestelijke opening van DeLaMar, het theater in aanbouw in het centrum van Amsterdam.

La Cage aux Folles, een musical van Jerry Herman en Harvey Fierstein, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jean Poiret. De afgelopen twee jaar maakte het furore in Londen en staat vanaf april 2010 weer op Broadway. De Nederlandse versie is een geheel eigen interpretatie, wel laat het creatieve team zich inspireren door de Londense voorstelling van het productiehuis Menier Chocolate Factory. De musicalversie van La Cage aux Folles is bekroond met verschillende Tony Awards en een Laurence Olivier Award en bevat legendarische nummers als ‘I am what I am’ en ‘The best of times’. Naast een beroemde Franse verfilming in 1978, is het verhaal in 1996 verfilmd als The Birdcage met o.a. Robin Williams, Nathan Lane en Gene Hackman.

Jon van Eerd speelt momenteel in zijn zelfgeschreven klucht Oranje Boven, een productie van Rick Engelkes. Jon speelde hoofdrollen in musicals als Mamma Mia!, Titanic, There’s No Business Like Show Business. Maar ook in vele toneelstukken, waaronder de door hem zelfgeschreven stukken zoals De Tante van Charlie, Een Rits te Ver en Dubbel Op. Hij speelde in diverse films en TV-series. Jon van Eerd is voor de komende jaren verbonden aan Rick Engelkes Producties, maar dankzij de prettige samenwerking tussen Joop van den Ende Theaterproducties en Rick Engelkes is het mogelijk om Jon vrij te maken voor deze bijzondere theaterproductie. Stanley Burleson speelt momenteel in Disney’s Musical Singalong en heeft al in talloze musicals gespeeld. Zo was hij te zien in CatsBeauty and the Beast, Passion, 3 Musketiers, FosseElisabethMiss Saigon en in Joe – de musical. In 2000 won hij de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol van de Dood in Elisabeth.

La Cage Aux Folles speelt zich af in Saint-Tropez. Albins (Jon van Eerd) travestie-act als Zaza is de grote hit van nachtclub La Cage aux Folles. Zijn vriend Georges (Stanley Burleson) is de eigenaar. Het romantische bestaan van Georges en Albin wordt bedreigd als de zoon van Georges aankondigt dat hij zich gaat verloven met de dochter van een conservatieve politicus. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden? La Cage aux Folles is een tijdloos en humoristisch verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn.

Onder de naam DeLaMar opent het voormalige Nieuwe de la Mar Theater in november 2010 zijn deuren.De programmering van het DeLaMar zal zich vooral richten op kwalitatief hoogwaardig theater in de programmeringstraditie van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. DeLaMar krijgt twee zalen met in totaal ruim 1540 stoelen. DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies