Jubileum tour The sound of Music in 2010

Het succes van de musicalklassieker The Sound of Music lijkt geen grenzen te kennen. Na de huidige reeks voorstellingen tot eind januari in Theater de Efteling, volgt een nieuwe serie in de Stadsschouwburg van Antwerpen en Het Capitole te Gent. Daarna komt de cast vanaf midden april terug naar Nederland voor voorstellingen in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam (14 tot en met 25 april), het Chassé Theater te Breda (28 april tot en met 2 mei), Koninklijk Theater Carré te Amsterdam (5 tot en met 16 mei), Martiniplaza in Groningen (19 tot en met 30 mei) en tenslotte Orpheus in Apeldoorn (2 tot en met 13 juni). De officiële première vindt plaats op donderdag 15 april in Rotterdam.

Albert Verlinde verwoordt mede namens Efteling Theaterproducties en Roel Vente het enthousiasme over de verlenging: “Wij hebben gezamenlijk onze nek uitgestoken door voor het eerst een open eind-musical te produceren in Theater de Efteling. Toen wij de première beleefden op 28 september 2008, konden we echter nooit vermoeden dat wij in het begin van 2010 een dergelijke extra reeks voorstellingen zouden aankondigen. Het is eens te meer een bewijs dat The Sound of Music, vijftig jaar na de officiële Broadwaypremière van de musical, nog steeds niets aan kracht heeft ingeboet. Niet alleen hier in Nederland, maar ook in België loopt men nog steeds warm voor het prachtige verhaal van Maria en haar kapitein Von Trapp. Het is mooi dat wij in het gouden jubileumjaar deze musical ook in het land kunnen brengen.”

Verhaal
Het verhaal gaat over de levenslustige Maria Rainer van het Nonnberg klooster, die door moeder-overste naar het huis van kapitein Von Trapp wordt gestuurd om gouvernante te worden van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria echter de harten van de kinderen al snel te veroveren en brengt zij weer leven en muziek in het huis en het hart van de kapitein…

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies