Chicago; geniet van al die jazz!

Chicago is een van de echte musicalklassiekers. Al jaren trekt de shows volle zalen op Broadway en in Londen en ook in Utrecht was de musical jaren geleden een succes. Dit jaar gaat de musical touren langs de Nederlandse theaters. Terwijl buiten de temperatuur diep onder het nulpunt kruipt is het in de Meervaart hot van al die jazz.

Wat: Chicago
Wie: O.a. Laurie Reijs, Mariska van Kolck, Thom Hoffman en Doris Baaten
Wanneer: 18 december 2009
Waar: De Meervaart, Amsterdam
Door: Jouke van Buuren

We gaan terug naar de jaren ’20, de jaren van de hete jazz en de koelbloedige moordenaars. We maken kennis met Velma Kelly (Laurie Reijs), een moordenares die haar zus en man heeft vermoord nadat ze hen samen in bed had betrapt. Chicago vertelt het verhaal van Velma Kelly, maar ook het verhaal van Roxie Hart (Mariska van Kolck). Roxie heeft in koele bloede een nachtclubgast vermoord toen deze de relatie met de getrouwde Roxie wilde beëindigen. Velma en Roxie zitten beide in het vrouwenblok van de Cook Country gevangenis te wachten op hun proces. Gelukkig staat Billy Flynn (Thom Hoffman) ze bij als hun advocaat. Snel ontdekken beide dames dat al de perspubliciteit voor deze moordenaressen ze misschien nog wel eens van pas kan komen. Maar of alles nu gaat zoals men verwacht?

Laurie Reijs vertolkte vandaag de rol van Velma omdat Joke de Kruijf afwezig is. Reijs weet ons eigenlijk meteen al in te pakken tijdens Al That Jazz. Reijs heeft een geweldige stem, kan goed dansen, is sexy en heeft een ijzeren conditie. Kortom: alles wat een Velma nodig heeft. Wees dus absoluut niet teleurgesteld als u merkt dat Joke de Kruijf niet speelt, Reijs weet u meteen te overtuigen. Mariska van Kolck speelt de rol van de onnozele maar ook mooie Roxie. Ze danst geweldig en heeft de humor die een Roxie nodig heeft. Je moet van de stem van van Kolck houden maar persoonlijk vind ik het erg goed passen bij deze vertolking van Roxie. Thom Hoffman speelt de rol van advocaat Billy Flynn. Hoffman is geen echte zanger en dat is ook nu weer duidelijk, al weet hij het redelijk te compenseren met zijn acteertalent. Hoffman is een goede Flynn maar mist nog de vocale kracht. Doris Baaten speelt de rol van de Mama Morton, de leidster van de vrouwengevangenis. Baaten’s stem is schel, maar dit past juist goed bij deze zakelijke vrouw. Echter mis ik wat emotie bij deze vrouw, vooral als één van haar meiden aan de strop de dood vindt. Jasper Taconis speelt de rol van Mary Sunshine; zij lijkt een vrouw maar schijn bedriegt alles in Chicago. Vocaal schijnt Taconis nog wat moeite te hebben met de moeilijke zangpartijen wat ten koste gaat van de verstaanbaarheid. Het ensemble van Chicago moet zeker genoemd worden. Ook het ensemble is sexy en brengt de strakke choreografie zoals het hoort: strak.

De songs bij Chicago zijn ijzersterk en zeker met de vertaling van Seth Gaaikema vormt dit een geslaagd resultaat. Het decor is simpel: een paar stoelen en een gouden lijst, maar meer heeft deze voorstelling ook niet nodig.

Chicago is sexy, hot en heeft een sterk ensemble en een geweldige understudy Velma; Laurie Reijs. De songs zijn sterk en geven je het echte jazz-gevoel waar Chicago zo om bekendstaat. Chicago is een must see dit jaar. En probeer dan als het kan Laurie Reijs te zien als Velma, want dan is het zeker een hete avond uit.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies