Widdershoven in Het geheim van Volendam

De Musical Volendam is een eigentijds verhaal voor jong en oud over het wereldberoemde dorp. Met humor, drama en met de beroemdste Volendamse hits! Maaike Widdershoven speelt de rol van Mary. Zij is een vrouw van de wereld van rond de veertig. Lang geleden heeft ze haar dorp Volendam moeten verlaten om de wereld te ontdekken, maar nu moet ze terug, om de nalatenschap van haar ouders te regelen…. Heimwee en afkeer strijden bij haar om de voorrang, maar als ze met haar dochter Rose aankomt en de zee ruikt is ze weer verslingerd aan Volendam. Want: ‘ je kan de vrouw wel uit het dorp trekken, maar nooit het dorp uit de vrouw.’ Het script is geschreven door Niek Barendsen en de regie in handen van Paul van Ewijk. Hans Cornelissen verzorgt de artistieke leiding en casting. De première van de Musical Volendam staat gepland voor medio november 2010 in het Zaantheater te Zaandam.

De Volendamse Mary heeft 20 jaar in Canada gewoond, als vrouw van een arts, maar haar ‘roots’ liggen in Volendam. Ze is het dorp ontvlucht. Liefdesperikelen en de daaruit voortvloeiende conflicten deden haar die zware stap doen. Met een mengeling van haat en vertedering keert ze terug naar Volendam, samen met haar dochter Rose. Haar ouders zijn beiden overleden en Mary komt het ouderlijk huis opruimen, waar zoveel herinneringen liggen aan een moeilijke jeugd. Ze wordt geconfronteerd met het leven dat ze had achtergelaten. Meteen bezoekt ze haar jeugdvriendin Lea, eigenaresse van een viswinkel en getrouwd met ex-topvoetballer Simon. Hij was een jeugdliefde van Mary en destijds de ‘hunk’ van het dorp. De zoon van Lea en Simon speelt in een steeds succesvollere Volendamse boyband.

De band bestaat uit vier Volendamse vrienden Tom en Jaap, Klaas en Hein, die erachter zijn gekomen dat ze nooit de grote voetballers zullen worden, die Tom’s vader Simon wel was. Ze besluiten zich op de muziek te storten, want als al die beroemde dorpsgenoten hits kunnen scoren, waarom zij dan niet? De zoon, Tom is de leadzanger van de band. De boys van de band zien de Canadese Rose wel zitten, maar die heeft zo haar ideeën over het kleine dorp. Dan is er nog de oude Volendamse Ooitje die haar commentaar over alle complicaties niet onder stoelen of banken steekt en op de Dijk wordt dan ook flink geroddeld!

Op de jaarlijkse Volendamse kermis vloeit zoals altijd de drank weer rijkelijk. En ‘als de morgen is gekomen’ blijkt er iets verschrikkelijk te zijn gebeurd. Hoe het verder gaat met Mary, Lea, Simon, Tom en de anderen? Dat is het geheim van Volendam. Artistiek producent Hans Cornelissen: “Ik heb een geweldig creatief team om ons heen verzameld. Regisseur Paul van Ewijk, die ook voor ons Op Hoop van Zegen en The Full Monty deed en auteur Niek Barendsen. Hij schrijft veel voor Alex Klaassen en bijvoorbeeld ook de musical Otje. Het wordt een komisch en heftig verhaal met alle elementen die het wereldberoemde vissersdorp tekenen. Veel gelukkige en ongelukkige liefdesrelaties, dat zeker. En natuurlijk ook met de grote Volendamse hits als : Mon Amour ( BZN ), Pak maar m’n hand ( Nick & Simon ), Ik hou van jou ( Maribelle ), Als de morgen is gekomen ( Jan Smit ) One way wind ( The Cats ) en Sailing Home ( Piet Veerman ).

Vorige week is het casten afgerond en nu zijn de acteurs bekend. Ik kies bewust niet voor een typische sterrencast. Volgens ons werkt dat ook helemaal niet meer. Kijk maar naar het succes van onze huidige musical The Full Monty, daar zitten nou niet echt grote namen in. Nee, ik let vooral op het talent en in dit geval met nadruk ook op de zangcapaciteiten. Maar dat neemt niet weg dat we bijzonder blij zijn dat Maaike onze leading lady is. Een van de zeer ervaren musicalsterren die er zijn. Andere grote rollen zijn voor Hilke Bierman, die vorig jaar een sterke rol spelde in Op Hoop van Zegen. Daarnaast Job Bovelander, een talentvolle jonge acteur, die nu een grote rol speelt in de familiemusical Hoe overleef ik m’n eerste zoen. En Jasper Kerkhof. Momenteel te zien in All Shook Up en voorheen in o.a. Chess. Actrice Metta Gramberg speelt Ooitje, een oude Volendamse die haar commentaar niet onder stoelen of banken steekt. En daarnaast een keur aan jong talent, allen begiftigd met sterke en mooie zangstemmen.”

Volendam, de Musical is vanaf november 2010 te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de complete speellijst zie: www.ruuddegraaf.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies