Legally Blonde: OmiGod wat een energie!

De Broadway Smash hit had op 5 december 2009 zijn eerste show op het West End. Tijdens de aanloop naar de première (13 januari 2010) nam Musical Reports op 20 december een kijkje in het Savoy te London.

Wat: Legally Blonde
Wie: O.a. Sheridan Smith, Duncan James, Alex Gaumond & Jill Halfpenny
Wanneer: 20 december 2009
Waar: Savoy theatre, London
Door: Sebas Verboom

Legally Blonde volgt Elle Woods in haar zoektocht naar erkenning. Als haar grote liefde (Warner) haar aan de kant zet om rechten te gaan studeren aan Harvard gooit Elle haar hele leven op zijn kop. Ze gaat Warner achterna maar leert naast het vak rechten en nieuwe vrienden ook een belangrijke levensles.

Het kan niet ontkend worden: Legally Blonde is op en top Amerikaans. Vooral aan het decor en het script is dit merkbaar. Is dit een probleem? Nee, helemaal niet, want het werkt. De voorstelling is aanstekelijk en roze! Het decor is groot en pompeus. Daarnaast is het decor (David Rockwell) net als het lichtgebruik (Kenneth Posner & Paul Miller) en de kostuums (Gregg Barnes) ontzettend kleurrijk. Mooi is wel het contrast tussen de wereld waar Elle vandaan komt en waar ze naartoe gaat.

De muziek (Laurence O’Keefe & Nell Benjamin) is leuk, maar niet bijzonder. Dit neemt niet weg dat de muziek aanstekelijk is en goed voor je humeur. Voorbeelden van songs die een aanstekelijk gevoel oproepen zijn: OmiGod you guys en So much better. De mooiste song vinden we in de toch wel redelijk ontroerende titelsong: Legally Blonde.

De cast bruist van energie en straalt. Bijzonder zijn de touwtjespringkwaliteiten van het ensemble en Aoife Mulholland als Brook Wyndham. Duncan James doet wat hij moet doen als de macho Warner. Zijn vertolking wordt helaas nergens echt bijzonder wat deels te wijten is aan de rol zelf. Alex Gaumond speelt de rol van Emmet met waardigheid en weet om een mooie wijze de transformatie van sul naar daadkrachtige man te laten zien. Jill Halfpenny is lekker bitchy als Paulette maar weet ook een iets diepere laag in het redelijk platte karakter te leggen. Caroline Keiff is lekker onnozel als Vivienne en vooral erg leuk tijdens de song: Bend and snap. Sheridan Smith is Elle en weet je aandacht de hele show vast te houden. Vocaal pakt Smith uit en wat spel betreft valt er ook niets te klagen. Smith maakt een prachtige boog. Daarnaast straalt ze een enorme energie uit die niet te ontwijken valt.

Een ontzettend schattige aanvulling op de cast zijn de twee honden uit de voorstelling. Het is bijzonder om te zien hoe goed deze honden getraind zijn.

Legally Blonde is energiek en aanstekelijk. Ondanks het ietwat platte en vooral Amerikaanse concept staat er een sterke, redelijk onderhoudende show die het verdient gezien te worden. Dit zou nog wel eens de nieuwe West End-hit kunnen worden. Niet door het materiaal maar door het ongelofelijk hoge energieniveau dat door de cast wordt overgedragen, waardoor de show zo ontzettend aanstekelijk is. Lets turn West End pink!

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies