Pia Douwes in Master Class

Producent 3 and a Crowd produceert vanaf februari 2011 het toneelstuk MASTER CLASS.  MASTER CLASS is een stuk waarin we operalegende MARIA CALLAS volgen tijdens een master class met 3 jonge en veelbelovende operatalenten. Voor de rol van deze grootste operadiva aller tijden komt 3 met een zeer bijzondere naam. Niemand minder dan PIA DOUWES zal de rol van MARIA CALLAS spelen in dit bijzondere toneelstuk. 

Omdat Stage Entertainment de artistieke wensen en ontwikkeling van DOUWES van harte ondersteunt, en momenteel zelf geen toneel produceert, geven zij haar graag eenmalig de mogelijkheid om aan deze productie mee te werken.

MASTER CLASS is een toneelstuk uit 1995 en is één van de bekendste stukken van de Amerikaanse toneelauteur Terrence McNally. In 1997 werd MASTER CLASS al eens in Nederland gespeeld door Toneelgroep Amsterdam, met Sigrid Koetse in de rol van Callas.

Tijdens de voorstelling maken we een master class mee van een al wat oudere Callas. Ze geeft les aan drie jonge operazangers. Maar de lijn tussen onderwijzen en het botvieren van frustraties blijkt een hele dunne. Callas beledigt, schopt, scheldt en bogend op een loopbaan die eigenlijk al voorbij is, probeert ze op die manier de spoken uit haar illustere verleden te ontvluchten.

PIA DOUWES is waarschijnlijk de meest internationaal georiënteerde musicalster die Nederland rijk is. Opgeleid aan Brooking School of Ballet in Londen speelde zij in Nederland in grote shows als CATS, LES MISERABLES, EVITA, CHICAGO, ELISABETH, FOSSE, 3 MUSKETIERS, PASSION, CABARET en SUNSET BOULEVARD. Haar internationale doorbraak was een feit met haar creatie van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth in de gelijknamige musical. Verder speelde Pia onder andere de rol van moordenares Velma Kelly in de musicalhit CHICAGO op het Londense West End en Broadway en de rol van Beggar Woman in een concertante versie van SWEENEY TODD in Londen. Velen zullen Pia Douwes herkennen als jurylid van de uiterst succesvolle OP ZOEK NAAR…-reeks bij de AVRO.

3 AND A CROWD is het jonge productiebedrijf achter het dit seizoen al zeer succesvolle ‘ALLO ‘ALLO. In november 2010 komt deze producent met een heuse wereldpremière: zij brengen de comedyhit SCHONE SCHIJN (KEEPING UP APPEARANCES) naar de theaters met Doris Baaten als de bemoeizuchtige Hyacinth Bucket (lees: Bouquet). Voor seizoen 2011-2012 ontwikkelt 3 and a Crowd een musical over WILLEM VAN ORANJE.

MASTER CLASS met PIA DOUWES in de hoofdrol wordt gespeeld in een regie van Frank van Laecke en een vertaling van Allard Blom. De vormgeving ligt in handen van Arno Bremers. MASTER CLASS gaat in première op maandag 28 februari 2011 in het Chassé Theater te Breda.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies